Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtulmuş, yeni hükümetin 5 önceliğini açıkladı

Düzenleyen:
Kurtulmuş, yeni hükümetin 5 önceliğini açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basının karşısına geçen Numan Kurtulmuş, 65. hükümetin 5 önceliğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basının karşısına geçen Numan Kurtulmuş, 65. hükümetin 5 önceliğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 65. Hükümet’le ekonomide yeni bir döneme geçildiğini anlatan Kurtulmuş, önceliklerini ‘Türkiye’nin üreten bir ekonomiye sahip olması, terörün sona erdirilmesi, yeni anayasayı yapmak ve başkanlık sistemini gündeme getirmek, dış politikada bütünlüğü korumak ve tüm vatandaşlarımızın kendisini özgür hissettiği bir Türkiye’yi oluşturmak’ olarak açıkladı.

"YIKIM VE ONARIMIN MALİYETİ 855 MİLYON LİRA"

Terörden etkilenen bölgelerin durumuna da değinen Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş; Sur, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova’da ortaya çıkan tablonun toplantıda masaya yatırıldığını ifade ederek, “Bu 5 ilçede, yıkılan toplam bina sayısı 6 bin 320’dir. Bunları daire ölçeğinde düşünürsek yaklaşık 11 bin birimdir. Bu yapıların yıkılması ve onarımıyla ilgili süreçte öngörülen toplam maliyet ise 855 milyon lira civarındadır. Mevcut imar planlarına ve tarihsel yapıların korunmasına azami dikkat gösterilerek vatandaşlarımızın rızası üzerine yapılması esastır” dedi.

PARALEL YAPI

Kurtulmuş, paralel yapıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Paralel Devlet Yapılanması ilk kez MGK toplantısında tavsiye kararı olarak, bir terör örgütü olarak nitelendirilmiş ve bundan sonraki mücadelenin ana çerçevesi de bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir. Dolayısıyla bunun gerektirdiği her şey hem hükümet hem de gerekli yargı birimleri tarafından yerine getirilecek, uygulama aksatılmadan sürdürülecektir”

ALMANYA’YA TEPKİ

Numan Kurtulmuş, Alman Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da oylanacak sözde Ermeni Soykırımı oylamasıyla ilgili ise, “1915’te ne olduğu, olayların ne şekilde cereyan ettiği, hangi saiklerle o noktalara gelindiğinin tespiti ve bu konuda söz söyleme, parlamentoların vazifesi değildir. Bu konuda hiçbir parlamentonun söyleyeceği söze hiç kimse itibar etmez. Parlamentoların vazifesi tarihi olaylar üzerinden eski defterleri karıştırıp, eski günlerdeki birtakım kirli hesapları bugün önümüze sermek değildir”ifadelerini kullandı.

ABD HATASINDAN DÖNMELİ

- ABD askerlerinin YPG armasıyla görüntülenmesi için neler diyeceksiniz?

Bu hatasından ABD'nin döneceğini sanıyoruz. 

ERKEN SEÇİM YOK

- Erken seçim var mı?

Önümüzde erken seçim gibi bir durum yok.

- İsrail ile ilişkiler düzeldi mi?

Bizim 3 talebimiz vardı.  2'si kabul edildi. diğeri Gazze'deki ambargonun kalkması.

- Hakan Fidan'ın görevden alınması durumu var mı?

Böyle bir şey şu an söz konusu değil. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...