2. dürümlüye ramak kalmış

Düzenleyen:
2. dürümlüye ramak kalmış

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Kulp’ta hainlerin planını korucular bozdu. Bomba yüklü araç engellenmese ve vatandaşlar 45 dakika önce maça gitmemiş olsa, ikinci bir Dürümlü faciası yaşanacaktı.

Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında geçtiğimiz haftalarda 16 kişiyi katleden hainler, bu sefer amacına ulaşamadı. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde teröristlerin önceki gece bombalı aracı infilak ettirmesi sonucu 5’i korucu 6 kişinin yaralandığı saldırının şiddeti, gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada 3 metre derinliğinde 15 metre genişliğinde çukur meydana gelirken, çevrede bulunan iş yeri, araçlar ve bir okul kullanılamaz hale geldi. Hainlerin 10 ton patlayıcı kullandığı belirlendi.
Korucuların, jandarma karakoluna ulaşmaya çalışan patlayıcı yüklü aracı durdurmaya çalışması, olay yeri yakınındaki vatandaşların da saldırıdan 45 dakika önce halı saha maçı için ilçe merkezine gitmiş olması, muhtemel faciayı önledi. İş yerinde hasar oluşan Naif Altın “Çocuğumla bir ekmek yemek için bu iş yerlerini kurduk ama işte bırakmıyorlar. Allah da onlara bırakmasın. Kimsenin hakkı yok buna. Demokrasi bu şekilde sağlanamaz. Bölge insanı bu saldırılardan çok çekmiş. Bu dükkanlarda kaç kişi çalışıyor, kaç kişi ekmek yiyordu. İşte sonucu bu. Bu şekilde demokrasi getiriyorlarsa biz böyle demokrasi istemiyoruz. O demokrasi onların olsun. Terör saldırılarını gerçekleştirenleri Allah’a havale ediyorum” diye feryat etti. Korucuların faciayı önlediğini belirten Altın, saldırı öncesi kahvehane ve marketteki 26 gencin halı saha maçına gittiğini, aksi halde yaşanacak acının ve kaybın daha büyük olacağını anlattı. Korucu Mehmet Deniz de patlama sesini güvenlik noktasına 2,5 kilometre uzaklıktaki evinden duyduğunu belirterek, patlamanın şiddetiyle evinin tavanından toprak döküldüğünü söyledi. Başta şimşek çaktığını düşündüğünü dile getiren Deniz, olayı öğrenir öğrenmez silahını alarak bölgeye gittiğini kaydetti. Jandarma ekiplerine yönelik muhtemel saldırıyı önleyen yaralı 5 korucu ile bir vatandaşın tedavisi devam ediyor. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...