HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB Komisyonu Başkanı Juncker: Türkiye 69-70 tane kriteri yerine getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB Komisyonu Başkanı Juncker: Türkiye 69-70 tane kriteri yerine getirdi
Ab, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Vize serbestisi için Türkiye’nin 72 kriteri yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye şimdiye kadar 69-70 tane kriteri yerine getirdi." dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin vize serbestisi konusunda ilerleme kaydettiğini belirterek, "Vize serbestisi için Türkiye’nin 72 kriteri yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye şimdiye kadar 69-70 tane kriteri yerine getirdi." dedi.

Juncker, Lüksemburg’da gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) 40'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamasında, Türkiye'ye vize serbestisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden vize serbestisi alması için yapması gerekenlerde ilerleme kaydettiğini söyleyen Juncker, "Vize serbestisi için Türkiye’nin 72 kriteri yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye şimdiye kadar 69-70 tane kriteri yerine getirdi. Türkiye’nin terörle mücadele yasasını değiştirmesi Avrupa Birliği’nin bir koşulu." diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de "Türkiye ile yapılan anlaşma modeli bizim çıkarlarımızı dengeliyor. Sınırlarımızda insanlar ölmüyor ve sınırlarımız korunuyor." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...