Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anayasa Mahkemesi'nden flaş 'dokunulmazlık' kararı

Düzenleyen:
Anayasa Mahkemesi'nden flaş 'dokunulmazlık' kararı

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili iptal başvurusunu 3 Haziran'da görüşecek.

Yüksek Mahkeme, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvurunun ilk incelemesini 3 Haziran'da yapacak.

RAPORTÖR REDDEDİLMESİ YÖNÜNDE GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) heyeti, CHP ve HDP milletvekillerinin "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin iptal ve yürürlüğün durdurulması istemi"ni incelemeye aldı. Dosyayla ilgili görevlendirilen raportör incelemesini tamamladı. Raportörün raporunda, başvuruların "görevsizlik nedeniyle reddedilmesi" yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Raporun bağlayıcılığı bulunmuyor.

AYM heyeti, başvurularla ilgili ilk incelemesini 3 Haziran Cuma günü yapacak.

HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi uyarınca yapıldığı bildirilmişti.

Anayasa'nın 85. maddesi:

Anayasa'nın 85. maddesine göre, milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına veya milletvekilliğinin düşmesine ilişkin karar verilmesi hallerinde, Meclis Genel Kurulu kararının alındığı tarihten başlayarak 7 gün içerisinde ilgili milletvekili veya bir diğer milletvekili, kararın, anayasa, kanun veya iç tüzüğe aykırılığı iddiasıyla iptali için Yüksek Mahkemeye başvurabiliyor. Aynı maddede, Anayasa Mahkemesinin, iptal istemini 15 gün içerisinde kesin karara bağlaması hükmü yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...