Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye ile ilişkiler kolay kolay bozulamayacak kadar çok yönlü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye ile ilişkiler kolay kolay bozulamayacak kadar çok yönlü'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer, Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısının mecliste kabul edilmesi durumunda Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kolay kolay bozulamayacak kadar çok yönlü olduğunu söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Almanya Federal Meclisi'nde oylanacak 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili karar tasarısı konusunda "Ümit ederim, yarın mecliste alınacak karar, Türkiye ile ilişkilerde kalıcı bir hasar yaşatmaz. Aksine Türkiye ile birlikte yaptığımız çok şey var." dedi.

Schaefer, bugün Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısının mecliste kabul edilmesi durumunda Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ne şekilde gelişebileceği konusunda bir şey söyleyemeyeceğini ancak ilişkilerin kolay kolay bozulamayacak kadar çok yönlü olduğunu ifade etti.

Schaefer, "Yarın ve yarından sonrası için bir şey söyleyemem. Ümit ederim, yarın mecliste alınacak karar, Türkiye ile ilişkilerde kalıcı bir hasar yaşatmaz. Aksine Türkiye ile birlikte yaptığımız çok şey var. Her şeyden önce, uzun yıllar önce başlatılmış olan Türkiye'nin AB üyeliği konusu var. Birçok konu arasında sığınmacılarla ilgili anlaşma bulunuyor. Bundan öte çok farklı konular var. Burada bizlerle birlikte kuşaklardan beri barışçı şekilde yaşayan milyonlarca Türk var. Bu birlikteliği yarına kadar ve daha sonra da koruyabileceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz de Başbakan Angela Merkel'in, yoğun programı sebebi ile mecliste yarın yapılacak oylamaya katılmayacağını söyledi.

İktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki Yeşiller Partisi meclis grupları tarafından hazırlanan ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısının yarın mecliste büyük çoğunlukla kabul edilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...