Yenge Baransu'dan yüklü para transferi

Düzenleyen:
Yenge Baransu'dan yüklü para transferi

GÜNDEM Haberleri

2010 KPSS soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede gazeteci Mehmet Baransu’nun yengesi A. Baransu’nun yaptığı yüksek meblağlardaki para transferleri dikkat çekti.

EBRU KARATOSUN ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 100 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Savcı Yücel Erkman tarafından hazırlanan iddianamede 82 kişinin tutuklu olduğu da kaydedildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede dosya şüphelisi toplam 3 bin 227 kişi olurken, 100 şüphelinin yanlış olan 5 soruda birleştikleri kaydedildi. Söz konusu kişilerin 66’sının genel kültür testi 9. soruda, 88’inin genel yetenek 39. soruda, 19’unun  53’üncü soruda ve 11’inin de 44’üncü  soruda aynı hatayı yaptığı yer aldı. İddianamede tutuklu gazeteci Mehmet Baransu’nun yengesi A. Baransu’nun yaptığı yüksek meblağlardaki para transferleri ve 100 ve üzeri net yapan 5 şüpheli isimle HTS kayıtları dikkat çekti. Ayrıca A. B’nin diğer 4 şüphelinin de para transferi yaptığı 8 kişiye 17 bin 859 TL ve 45 bin 892 dolar para gönderdiği yer aldı. 17 - 25 Aralık darbe girişiminde görev alan ve paralel yapılanmaya yönelik operasyonda gözaltına alınırken “SI-FIR” yazılı tişörtle poz veren Komiser İsmail A.’nın eşi Ayşe A.’nın da cemaatin İç Anadolu eğitim imamı Y.D. ile  (Yusuf Rodoplu) dolaylı irtibatının olduğu ortaya çıktı. İddianameye tanık sıfatıyla ifade veren M.A.K.’nın itirafları ise damga vurdu. M.A.K., yaşadıklarını şöyle anlattı: “2014’te ÖSYM’nin en kritik birimi olan Bilgi Güvenliği Daire Başkanlığı’nda teknik eleman olarak işe başlayıp 10 ay sonra ayrıldım. 2011 yılında Mersin’de dershaneye yazıldım. Sınav sorularını bana vermediler ama sonrasında beni arayıp astsubay olmak isteyip istemediğimi sordular. Ben de kabul ettim. Astsubaylık için arkadaşım A.P.’nin ismini de verdim. Sınava 3 gün kala bizi Ankara’ya çağırdılar. Benimle kimse görüşmedi. Ancak A.P. bana ‘cemaatten birileri benle görüşüp Jandarma Astsubaylık sınav sorularını ezberletti. Ezberleme işlemi 2.5-3 saat kadar sürdü’ dedi. 
SORULARI 2.5 SAATTE EZBERLETTİLER
 Sınavdan sonra tekrar Mersin’e döndüm. Beni ÖSYM’den telefonla arayıp mülakata çağırdılar. 2014 yılı Şubat ayında ÖSYM’de teknik personel olarak işe başladım. Soruların ham halini almak mümkündü. Gülen cemaatine mensup olup bu dairede çalışanlar O. A., S. K., M. E., İ. T., E. B. ve soyadını bilmediğim İlhami adlı kişilerdi. Benle birlikte işe giren M. A. ve Y.K.’da cemaate mensup kişilerdir. ÖSYM’de en önemli ve stratejik kurum Bilgi Güvenliği Daire Başkanlığıdır. Bu başkanlığını elinde tutan kişilerin ÖSYM ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilir. Çünkü ÖSYM’nin bütün gizli bilgileri bu kurumda saklanıyor. Buradaki bilgisayarlar kurumdaki tüm bilgiye ulaşabiliyor. Fetullah Gülen cemaati bu başkanlıkta yuvalanmıştır. Sözleşmeli personel maaşlarını Bank Asya’dan alıyordu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...