CHP'den Almanya'nın kararına kınama

Düzenleyen:
CHP'den Almanya'nın kararına kınama

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya Federal Meclisi'nin bugün yapmış olduğu oylamada, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Hiç şüphesiz bu karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen 'Sözde Ermeni Soykırımı' tasarısı hakkında yaptığı açıklamada, "Müteakip uyarılarımıza rağmen, Almanya Federal Meclisi'nin bugün yapmış olduğu oylamada, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen karar tasarısını kabul etmesinden derin üzüntü duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. Tarihin tartışmalı bir dönemine ilişkin; Almanya Federal Meclisi'nin, yetki ve sorumluluğu olmayan hukuki bir konuda önyargılara dayanan siyasi hüküm vermesi asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Almanya Federal Meclisi, bu kararıyla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin daha da çetrefilli hale gelmesine ön ayak olmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye-Almanya ilişkilerine de zarar vermiş ve özellikle bu ülkede yaşayan 3,5 milyon Türk'ü derinden yaralamıştır" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz bu karar; bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir. Kendi karanlık geçmişindeki suçluluğuna ortak arayan bu anlayışın, bu kararın sözüm ona Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin düzeltilmesine veya Almanya'daki Türk ve Ermeni vatandaşlarının uyumuna hizmet edeceğini söylemek gülünç bir savunmadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Ermenistan gerekli adımları attığı takdirde, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini savunmaktadır. Bununla birlikte, Ermenistan'ın bu konuyu üçüncü ülkeler nezdinde Türkiye'ye karşı bir silah olarak kullanma politikası, ilişkilerin normalleşmesini kolaylaştırmayacak, bilakis daha da zorlaştıracaktır. Türkiye'deki siyasi iktidarın, 'Mülteci Anlaşması' konusunda Almanya Başbakanı Merkel'le verdiği samimi pozların da bugün Almanya tarafından kabul edilen bu sorumsuz kararla iç kamuoylarına dönük bir şovdan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...