TİKA'dan Somali'deki Anadolu Ziraat Fakültesine destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA'dan Somali'deki Anadolu Ziraat Fakültesine destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali'deki Zemzem Üniversitesine bağlı Anadolu Ziraat Fakültesine kapasite artırım ve teknik donanım desteği sağladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında fakültenin yerleşkesinde modern tarım tekniklerini öğretmek için 2 bin metrekare alana sahip modern sera kuruldu. Uygulama eğitimleri için traktör ve helezon, römork, pulvarizatör, silaj makinesi, pulluk, mibzer, çapa makinesi ve diskaro benzeri 14 tarım aleti temin edildi.

TİKA’nın desteğiyle üç yıl önce 20 öğrenciyle küçük ölçekli tarım okulu olarak başlayan proje, Zemzem Üniversitesi bünyesinde Anadolu Ziraat Fakültesine dönüştü.

Genellikle başkent Mogadişu çevresi, Balat, Afgoye, Kismayo, Bay ve Cevher bölgeleri başta olmak üzere Somali'nin farklı bölgelerinden gelen öğrenciler, Türk ziraat mühendislerinin gözetiminde modern tarım tekniklerini öğreniyor ve uygulamalı eğitimlere katılıyor.

Fakültenin birinci ve ikinci sınıfında bu yıl 100 öğrenci eğitim görüyor. Proje sayesinde, Somali'de sera kurularak salatalık, kavun, patlıcan gibi ürünler ilk kez yetiştirilmeye başlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...