Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'a Adana'da izin yok

Düzenleyen:
Demirtaş'a Adana'da izin yok

GÜNDEM Haberleri

Adana Valiliği, cumartesi günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılacağı 'Demokratik Siyaset Buluşmaları Mitingi'ni yasakladı.

Adana Valiliği, cumartesi günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılacağı "Demokratik Siyaset Buluşmaları Mitingi"ne izin vermedi.

VALİLİK İZİN VERMEDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, HDP tarafından 4 Haziran 2016 tarihinde 15.00-20.00 saatleri arasında, Uğur Mumcu Meydanı'nda "Demokratik Siyaset Buluşmaları" adı altında açık hava toplantısı düzenlemek amacıyla Adana Valiliği'ne bildirimde bulunulduğu, söz konusu toplantıyla ilgili olarak yapılan değerlendirmede, başta Anayasa olmak üzere yürürlükte bulunan diğer mevzuat hükümlerinde öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarının açıkça oluştuğundan, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bildirimde bulunulan toplantı ve aynı konu ile ilgili yapılacak her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin il genelinde valilik tarafından yasaklandığı belirtildi.

"HALK ÇAĞRILARA İTİBAR ETMESİN"

Buna rağmen bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya organlarında kamu düzenini bozacak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebilecek kanunsuz toplanma çağrıları yapıldığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, bu tür kanunsuz toplanmalara kesinlikle izin verilmeyeceği ve halkın bu çağrılara itibar etmemesi gerektiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...