Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elvan, Almanya'nın kabul ettiği tasarıyı kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elvan, Almanya'nın kabul ettiği tasarıyı kınadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kalkınma Bakanı Elvan, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda, "Almanya Parlamentosunun 1915 olayları ile ilgili olarak sözde soykırım iddialarını içeren tasarıyı kabul etmesini kınıyorum." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda, "Almanya Parlamentosunun 1915 olayları ile ilgili olarak sözde soykırım iddialarını içeren tasarıyı kabul etmesini kınıyorum." dedi.

Elvan, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına sosyal medya paylaşım platformları üzerinden değerlendirmede bulundu.

Lütfi Elvan, yaptığı değerlendirmede, Almanya Parlamentosunun 1915 olayları ile ilgili olarak sözde soykırım iddialarını içeren tasarıyı kabul etmesini kınadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar bizim için 'yok hükmündedir' ve kabul edilemez. Tarihçilerin ele alması gereken bir konuyu siyasi zemine çekmek doğru değil. Her zaman söylediğimiz gibi bu konu tarihçiler ve bilim adamları tarafından ele alınmalı ve irdelenmeli. 3 milyondan fazla vatandaşımızın yaşadığı, büyük ekonomik ilişkilerimizin bulunduğu ve tarihte birçok kez yan yana olduğumuz bir ülkeye bu tavrı yakıştıramıyoruz. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Almanya'nın kararını ortak bir bildiri ile kınama kararı almıştır. Bildiriye imza atmayan HDP'yi de milletimize havale ediyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...