Mustafa Destici: Alınan kararı kınıyor ve lanetliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mustafa Destici: Alınan kararı kınıyor ve lanetliyoruz

GÜNDEM Haberleri  / AA

BBP Genel Başkanı Destici, Alman Federal Meclisinin, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesini kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesini kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının duruşması nedeniyle Kahramanmaraş adliyesinde bulunan Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihi boyunca hiçbir topluluğa karşı soykırım yapmadığını belirtti.

Alınan kararı kınadıklarını ve lanetlediklerini dile getiren Destici, "Almanya, dünyada soykırımcılığı tescillenmiş bir ülke. Herhalde kendine ortak arıyor, bu Türk milleti değildir. Bütün Almanya'nın bunu bilmesi lazım. Bu büyük Türk milleti tarihin hiçbir yerinde hiçbir topluluğa karşı soykırım yapmamıştır." dedi.

Destici. 1. Dünya Savaşı'nda Ermenilere asla bir soykırım yapılmadığını en iyi bilen ve arşivleri olan ülkenin Almanya olduğunu vurgulayarak, "Çünkü o dönem Osmanlı Devletinin müttefiki Almanya'dır. Almanya bunu biliyor ama kendisine bir suç ortağı aramaktadır. Bunun yanında da Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletine bunu bir baskı aracı, bir şantaj aracı olarak kullanmıştır. Bu, Almanya gibi bir devlete yakışmamıştır. Üç buçuk milyon Türk vatandaşı orada yaşamaktadır. Bundan sonra orada yaşanacakların sorumlusu Almanya'dır." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...