Diyarbakır'da askeri araca saldırı: 8 asker yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır'da askeri araca saldırı: 8 asker yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker yaralandı.

Olay, saat 10.25 sıralarında Diyarbakır-Silvan karayolunun 35. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, “Kirpi” adlı zırhlı askeri personel taşıyıcının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, ilk belirlemelere göre, 8 asker yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulans ve helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. 

Diyarbakır'da askeri araca saldırı: 8 asker yaralı

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN SALDIRI AÇIKLAMASI 

Diyarbakır Valiliği, Silvan yolu üzerinde “Kirpi” adlı askere araca yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı’nca, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması ve seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanmaları amacıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu çerçevede, bugün saat 10.25 sıralarında, Silvan-Diyarbakır karayolunda yol emniyeti görevinde bulunan unsurlarımızın geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda zırhlı aracın içerisinde bulunan 8 personelimiz yaralanmış olup, olay yerinde yapılan ilk müdahaleye müteakip, hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alınmışlardır” denildi. 

Diyarbakır'da askeri araca saldırı: 8 asker yaralı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...