Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak'ta bir evde 84 patlayıcı bulundu

Düzenleyen:
Şırnak'ta bir evde 84 patlayıcı bulundu

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü kentte, güvenlik güçlerince bir evde yapılan aramada, içinde tüplerin de yer aldığı 84 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.Çivi, metal parçaları ve bilyelerle güçlendirilen patlayıcılar, bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.Tamamlanmak üzere olan operasyonda 8 mahalle teröristlerden arındırıldı, 4 bin 91 evde arama yapıldı, 237 barikat kaldırdı, 39 çukur kapatıldı, bin 508 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda, güvenlik güçlerince bir evde bulunan 84 el yapımı patlayıcı, bomba imha uzmanlarınca kontrollü imha edildi.Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.
Müşterek operasyonda son 24 saatte 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 491 oldu.Teröristlerden arındırılan bölgelerde arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, Yeni Mahalle'deki bir evde, aralarında çeşitli büyüklükteki tüplerin de bulunduğu 84 el yapımı patlayıcı, çok sayıda yaşam malzemesi, tıbbi gereç, gaz maskesi ile 2 tabanca ve bir uzun namlulu silah buldu.

Şırnak'ta bir evde 84 patlayıcı bulundu

Patlayıcılar incelendikten sonra imha edildi

Çevrede güvenlik önlemi alındıktan sonra eve giren bomba imha uzmanları, uzun süre patlayıcıları inceledi.Çalışmanın ardından bazıları kapı ve pencere girişlerine tuzaklanan patlayıcıların bağlantı kabloları kesildi.Uzmanlar, daha sonra çivi, bilye, metal parçaları ile güçlendirilen 15'i tüp toplam 84 parça tesirli patlayıcıyı kontrollü imha etti.

Operasyonun yüzde 99'u tamamlandı

Yüzde 99'u tamamlanan operasyonda, Yeşilyurt, Gündoğdu, Vakıfken, Dicle, Cumhuriyet, Gazi Paşa, Yeni ve İsmetpaşa mahalleleri örgüt mensuplarından arındırıldı. Güvenlik güçleri 4 bin 91 evde arama yaptı, teröristlerce oluşturulan 237 barikatı kaldırdı, 39 çukuru kapattı, bin 508 el yapımı patlayıcıyı imha etti.Güvenlik kaynakları, Bahçelievler Mahallesi'nde küçük bir terörist grubun bulunduğunu belirtirken, operasyonun aralıksız sürdüğünü kaydetti.Teröristlerin kaçma girişimlerinin engellendiğini vurgulayan güvenlik kaynakları, kırsalda da önlemlerin üst düzeyde tutulduğunu bildirdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...