Akif Çağatay Kılıç: Bizim nezdimizde böyle bir karar 'yok' hükmündedir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Akif Çağatay Kılıç: Bizim nezdimizde böyle bir karar 'yok' hükmündedir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Türkiye olarak, bizim nezdimizde böyle bir karar 'yok' hükmündedir." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Türkiye olarak, bizim nezdimizde böyle bir karar 'yok' hükmündedir. Böyle bir kararı bilmiyoruz, tanımıyoruz ve bizim içinde bir geçerliliği yoktur." dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Kılıç, partisinin Aksaray İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararın kabulüyle sonuçlanan bir görüşme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak, bizim nezdimizde böyle bir karar 'yok' hükmündedir. Böyle bir kararı bilmiyoruz, tanımıyoruz ve bizim içinde bir geçerliliği yoktur. Tarihi olayları incelemek ve tarihi gerçeklikleri ortaya koymak tarihçilerin işidir. Meclislerin ve milletvekillerinin işi değildir. Bir kere soykırım, hukuki bir kavramdır. Yine burada meclislerin, parlamentoların görevi değildir. Sayın Büyükelçimiz istişarelerde bulunmak üzere dün itibariyle Türkiye'ye döndü. Bu istişarelerimizi gerçekleştirdikten sonra Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın nezdinde istişareler yapılacak. Çok derin tarihi ve ekonomik ilişkilerimizin olduğu, müttefik olarak gördüğümüz Almanya ile bundan sonraki ilişkilerimizin nasıl devam edeceği noktasında bir karar verilecek."

Alınan kararı tanımadıklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Diğer taraftan da 3 milyonu aşkın Türkiye kökenli kardeşimizin yaşadığı Almanya'da, kardeşlerimizin bu kadar üzülmesine sebebiyet vermelerinden dolayı herhalde Alman Parlamentosundaki milletvekilleri de bir düşünceye gireceklerdir. Bu tasarının gündeme gelmesi konusunda yoğun çaba sarf eden Alman Parlamentosu Milletvekili Yeşiller Partisi Eş Başkanı Sayın Cem Özdemir de herhalde çok mutludur. Ama şunu da iyi bilsin ki kendisiyle ilgili olarak yaptığı çalışmalar, Türkiye'de yakından takip ediliyor" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...