Lice'de terör örgütüne büyük operasyon

Düzenleyen:
Lice'de terör örgütüne büyük operasyon

GÜNDEM Haberleri

Şırnak kent merkezi ile Nusaybin'de operasyonların tamamlanmasının ardından, bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice'de PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı.

Şırnak kent merkezi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonların tamamlanmasının ardından, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Örgütün barındığı alanları etkisiz hale getirmek için Lice'nin bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ARALARINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER DE VAR

Lice'deki operasyonu Diyarbakır Valiliği yazılı bir açıklamayla duyurdu. Lice'de dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu belirlenen bölücü terör örgütü PKK mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

VALİLİK DUYURDU

Operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla, Lice ilçesi kuzeyi, Üçdamlar, Güldiken, Yaprakköy, Yorulmaz, Kılıçlı, Bayırlı, Yünlüce, Gürbeyli ve Baharlar Mahalleleri arasında kalan bölgede, operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadı ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 04 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 10.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

NUSAYBİN VE ŞIRNAK TEMİZLENMİŞTİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden "Atmaca-7 Operasyonu"nun son bulmasının ardından Şırnak'taki operasyonların da bittiği haberi gelmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...