Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Sorun Kürtlerin terör örgütü sorunudur'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sorun Kürtlerin terör örgütü sorunudur'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yıldırım, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına ilişkin Yıldırım, "Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu, bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? Yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak, herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir."

'Sorun Kürtlerin terör örgütü sorunudur'

Başbakan Yıldırım, "Şunu herkes iyi bilmelidir ki terör örgütünün, vatandaşlarımız gibi, o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi bir sorunu yok. Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur." diye konuştu

'Artık bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım'

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Yeni anayasada başkanlık sistemini de partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim, artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...