Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Partili Ataş’tan Almanya’ya ’ekonomik’ uyarı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
AK Partili Ataş’tan Almanya’ya ’ekonomik’ uyarı

GÜNDEM Haberleri  / iHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, Almanya’da 600 bin Türk vergi mükellefi esnaf ve Alman ekonomisine 40 milyar Euro destek sağlayan Türk iş adamları olduğunu söyleyerek, "Her halde bundan sonra onlar da hesaplarını buna göre yapacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Yalova Haziran ayı genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı Yalova’nın Çınarcık ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilat başkanı Mustafa Ataş dta katıldı. Alkışlar arasında salona giren Ataş partilileri selamladı. Toplantıda partililere hitap eden Ataş Almanya Parlamentosu’nda sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısının kabul edilmesini de sert bir şekilde eleştirdi. Ataş, "Almanya Federal Parlamentosundan düğün değil bayram değil eniştem beni neden öptü dercesine Ermeni Tasarısını meclislerinden geçirdiler. Halbuki Almanya bizim en önemli dostlarımızdan birisi. Ne oldu da gündemde hiç olmayan bir tasarı neden Almanya parlamentosuna getirildi. Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar devam ediyor. Bu da bunun bir parçasıdır. Almaya Parlamentosunda Türkiye Ermeniler üzerinde katliam yapmıştır şeklindeki bir oylamayı parlamentolarından geçiren Almanlara sesleniyorum. Katliam görmek istiyorsanız dönün kendi tarihinize bakın. En büyük katliam sizin döneminizde, Hitler döneminde yapılmıştır" dedi.

Ataş konuşmasında, Almanya’ya yönelik ekonomik yaptırımların sinyalini de vererek, "Bu kararı Türkiye olarak kınıyoruz. Bundan sonra da Türkiye Almanya’ya karşı ne tedbir alması gerekiyorsa alacaktır. Almanya’da 3 milyondan fazla Türk vatandaşımız var. 600 bin Türk vergi mükellefi esnaf var. 40 milyar Euro Alman ekonomisine destek sağlayan Türk iş adamlarımız var. Her halde bundan sonra onlarda hesaplarını buna göre yapacaklardır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Ataş konuşmasında Başkanlık sistemine de değindi. Başkanlık sisteminin AK Parti iktidarları döneminde eninde sonunda geleceğini söyleyen Ataş, Başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğuna vurgu yaptı. Ataş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bugün mevcut anayasa ile Türkiye’nin yoluna devam etmesi mümkün değildir. Artık muhalefette, iktidar da bunu söylüyor. O halde Türkiye’nin yeni bir yapılanmaya yeni bir sisteme ihtiyacı vardır. Başkanlık sistemi sadece Ak Parti için ihtiyaç olan bir sistem değildir. Başkanlık sistemi sadece Recep Tayyip Erdoğan için gerekli bir sistem değildir. Başkanlık sistemi, Türkiye gerekli ve lüzumlu bir sistemdir. Öncelikle Başkanlık sistemini muhalefet partilerinin istemesi lazım. ama nedense istemiyorlar. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. 1950 yılından beri iktidar yüzü görmeyen CHP, 1950 yılından beri hep millete zulmeden muhalefet partisi olarak tarihe geçmiş bireysel hak ve özgürlükleri çiğneyen ve bu topluma zorla çiğneten bir parti olarak tarihe geçmiş, kuran kurslarını kapatmış, imam hatip okullarını kapatmış, üniversitelerde başörtüsü zulmünü yaşatmış fikrinden, düşüncesinden dolayı insanlara yıllarca zulmetmiş bir parti olarak tarihte yerini almıştır. Dolayısıyla milletin desteğini alması ve başkan seçmesi mümkün değildir. O nedenle de Başkanlık sistemini istemiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar 14 yıldır onların dediği değil halkın dediği oldu. İnanıyorum ki başkanlık sistemi onlar istemese de eninde sonunda sistem olarak Türkiye’ye bizim iktidarlarımız döneminde gelecektir".

Yalova Haziran ayı genişletilmiş İl Danışma Meclisi daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Ataş daha sonra deniz yoluyla Yalova’dan ayrılarak İstanbul’a geçti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...