Siz önce tarihinize bir bakın!

Düzenleyen:
Siz önce tarihinize bir bakın!

GÜNDEM Haberleri

Başta Avrupa olmak üzere tüm dünya, kendi tarihlerine bakmadan Türkiye’ye soykırım yaptığı yaftasını yapıştırıyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Almanya’nın 1915 olayları ile ilgili verdiği kararla birlikte tüm dünya her fırsatta Türkiye’nin önüne Ermeni soykırımı iddiasını atıyor. Bazı ülkelerin tarihleri deşildiğinde ise utanç tabloları gözler önüne seriliyor. Dünya tarihinde soykırım denince ilk akla gelen ülke olan Almanya, kendi tarihini Türkiye’ye kara çalarak ört bas etmeye çalışıyor. Tüm dünyanın bildiği Yahudi katliamı ile Almanya, Hitler liderliğinde tarihin en büyük soykırımını Yahudilere karşı uyguladı. Almanya’nın tarihinde Afrika sömürgelerinde yaptığı katliamlar da var. 1891 yılında Güney Batı Afrika (Namibya)’da altın ve zümrüt madenlerini ele geçirmek için Herero ve Nama halklarını katlettiler. 132 bin yerliden 15 bini sağ kalabildi.
Dünya Ermeni soykırımı konusunda hem fikir olurken Türkiye’ye karşı yapılan etnik ve kültürel soykırımlar konusunu ise herkes unutuyor. Komşu Yunanistan’ın Batı Trakya’da Türklere karşı asimilasyon yoluyla uyguladığı etnik ve kültürel soykırım da 400 bin Türk bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Diğer taraftan Sırplar tarafından Osmanlı’nın son döneminde uygulanan etnik ve kültürel soykırımda ise 1.5 milyon Türk etkilendi. Baskıların giderek artması sonucu 360 bin Türk zorunlu olarak Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı. Rusya her fırsatta soykırım konusunda Türkiye’ye eleştiriler yağdırırken kendilerinin Türklere uyguladıkları soykırımı unutuyor. Rusya Kırım’da 6 milyondan fazla Türk’ü yok etti.
Siz önce tarihinize bir bakın!
Hitler döneminde gaz odalarında yakılan Yahudiler.

ÖZGÜRLÜK BAHANE!
 ABD, kuruluşu sırasında yüz binlerce Kızılderili’yi yok etmesinin dışında son yüzyılda Havai’de biyolojik silahlarla katliam yaptı. Kristof Kolomb’un keşfi sırasında nüfusu 8 milyon olan Arawaks yerlilerinin sayısı 22 yıl içerisinde 28 bine indi. Yakın tarihe dönüp baktığımızda ABD özgürlük getirme bahanesiyle, Irak’ta 100 binin üzerinde sivili katletti.
Fransız 1830’da işgal ettikleri Cezayir’de sayısız katliamlara imza attı. Ömer Muhtar gibi halk önderleri ipe gönderilirken, 1954-1962 arasındaki tabloda 1.5 milyon kişi hayatını kaybetti. 
İngiltere 1788-1938 tarihleri arasında sömürge amacıyla gittiği Avustralya’da 750 bin Aborjin’i katletti. Aralarına salgın hastalık yayarak, yemeklerine zehir katarak katledilen yerlilerden geriye 31 bin kişi kaldı. 
Avrupa’da Sırp ve Hırvatların Boşnaklara yaptığı soykırım da hafızalarda tazeliğini koruyor.
Almanların savaşı kaybetmelerinin ardından Amerikalılar ve İngilizler, Dresden kentine sığınan Almanların üzerine 3 gün bomba yağdırdılar. Çoğunluğu çocuk ve kadın 200 bin kişi öldü. Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan atom bombaları sonucu 135 bin kişinin öldüğü gerçeği Dresden’e uygulanan soykırımın büyüklüğünü gözler önüne seriyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...