Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye Afganistan’ın imarı ve istikrarı için yardıma devam edecek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye Afganistan’ın imarı ve istikrarı için yardıma devam edecek'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı Işık, Türkiye'nin, Afganistan’ın yeniden imarı, güvenliği ve istikrarı için geçmişte olduğu gibi katkı sağlamaya devam edeceğini

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Afganistan Savunma Bakan vekili Abdullah Han Habibi ile iki ülke arasındaki askeri işbirliği imkanlarını ve bölgesel konuları görüştü.

Işık, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de Habibi ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre görüşmede, Türk-Afgan dostluğunun 95. yılında bu ülkeye ziyarette bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık, Türkiye ile Afganistan arasında karşılıklı ve düzenli üst düzey ziyaretler yapılmasına, bilgi ve tecrübe aktarımı olmasına önem verdiklerini vurguladı.

Işık, Türkiye'nin Afganistan'a yönelik vizyonunun, "büyük bölgesel altyapı projelerinin merkezinde, komşularıyla iyi ve işbirliğine dayalı ilişkiler sürdüren, huzurlu ve istikrarlı bir Afganistan" olduğunu belirterek, bu vizyon doğrultusunda Türkiye'nin Afganistan'a taahhüdünün uzun vadeli olacağını ifade etti.

İkili işbirliğinin yanı sıra Türkiye'nin İstanbul Süreci gibi çok taraflı platformlarda da Afganistan’ın yararına çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Işık, bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması için Afganistan ve Pakistan arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine de değindi.

Işık, Türkiye'nin, Afganistan’ın yeniden imarı, güvenliği ve istikrarı için geçmişte olduğu gibi katkı sağlamaya devam edeceğini ve bu doğrultuda Kabil bölgesinin çerçeve ülkesi olarak Kararlı Destek Misyonu’na katkıda bulunmayı sürdüreceğini bildirdi.

Askeri desteğin devamı isteği
Afganistan Savunma Bakan vekili Habibi de Türkiye'nin son 15 yılda değişik alanlarda Afganistan'a önemli yardımlarda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi için Afgan hükümetine büyük destek verdiğini anımsatan Habibi, yüzlerce gencin Türkiye'de eğitim aldığını, iki hafta önce 110 kadın subayın eğitim için Türkiye'ye gönderildiğini belirtti.

Habibi, Türkiye'nin Afganistan'a askeri destek vermeye devam etmesini talep etti.

Bunun yanında, Afganistan'daki siyasi durumun ve güvenlik konularının da ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin Afgan halkının birliğinin sembolü olarak gördüğü Ulusal Birlik Hükümetinin kalkınma ve güvenlik çabalarını desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

Resmi temasları kapsamında Habibi'nin yanı sıra Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ve Afganistan Ulusal Güvenlik Müşaviri Hanif Atmar ile de görüşen Bakan Işık'ın, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından kabul edilmesi ve Kabil'deki Türk Birliğini ziyaret etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...