Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

G.Doğu’da 16 cami yenilendi

Düzenleyen:
G.Doğu’da  16 cami  yenilendi

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu’yu terörden temizlemek amacıyla başlatılan operasyonlarda PKK’nın karargâh olarak kullandığı ve tahrip ettiği camiler yeniden ibadete açıldı.

DAMLA PEKER ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığı, terör örgütünün yakıp yıktığı Silopi’deki 16 caminin tamir ve tadilatını tamamladı. Yaklaşık 1,5 ayda tamamlanarak ezan seslerinin yeniden duyulduğu camilerde ilk teravih namazı da kılındı. Kamu bütçesine müracaat edilmeden Diyanet Vakfı imkanlarıyla yenilenen camiler için 700 bin lira harcandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e sunulan raporda kurşunlanmış, tahrip edilmiş camilerle kısa süre içerisinde tadilatı yapılmış camilerin fotoğrafları da yer aldı. Yenilenen camiler arasında Fatih, Firdevs, Hz. Bilal, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, İhlas, Kevser, Medine, Şeyh Ebubekir, Sefine, Hz. Nuh, Fazilet, Hz. Hamza, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Nebi Camii yer alıyor. Vatandaşların bu camileri Ramazan’a yetiştirilmesini istediklerini söyleyen Görmez, “Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da, Sur’da ne kadar yıkılmış, tahrip edilmiş cami varsa hepsini yeniledik. Ramazan’a ibadete hazır hale getirdik. O camileri gezerken insanın kalbi dayanmıyordu. Müminler, camilerden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmayacaktır. Allah bütün mabetlerimizi, şehirlerimizi bu tür kötülüklerden muhafaza eylesin” dedi. Silopi Müftüsü Hüseyin Elçi ise camilerin Ramazan’a hazır olduğunu vurgulayarak, “Kötü günleri geride bıraktık. Bazı camilerimize rahatlıkla gidemiyorduk. Şimdi şükürler olsun ki camilerimizde namazlarımı kılabileceğiz. Bütün Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Bize ellerini uzattılar. Bu kardeşlik devam etsin” diye konuştu.

G.Doğu’da  16 cami  yenilendi

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...