HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kandoğan: 27 Nisan sürecinde ölüm tehditleri aldık

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kandoğan: 27 Nisan sürecinde ölüm tehditleri aldık
27 Nisan, Erkan Mumcu, Mehmet Ağar, Ümmet Kandoğan, Yaşar Büyükanıt, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin soruşturması kapsamında "bilgi sahibi" sıfatıyla eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın ifadesine başvuruldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin soruşturması kapsamında "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadesine başvurulan eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde AK Parti tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Abdullah Gül'ün eşinin başörtülü olması sebebiyle, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu üzerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olan emekli ve muvazzaf askerler tarafından baskılar yapılmıştır." beyanında bulundu.

Kandoğan, o dönemde kendisiyle birlikte birçok milletvekiline de yoğun baskı uygulandığını bildirerek bunlardan birinin eski İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali olduğunu iddia etti. Küçükali'nin, "Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın, kendisini telefonla arayarak, Meclis'e katılmamasını ifade ettiğini" söylediğini savunan Kandoğan, şunları aktardı:

"Yine Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, kendisi açıkça Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun kendisine, 'Meclise girdiğimiz takdirde askerler tarafından senin de benim de götürüleceğimiz yer bellidir.' ifadesini söylemiştir. Şu an İzmir Milletvekili olan Hüseyin Kocabıyık, 25 Nisan günü yapılan Anavatan Partisi Genel İdare Kurulu toplantısının sonuna doğru Erkan Mumcu'nun kendisine gelen iki telefon üzerine dışarı çıkıp, görüşme yaptıktan sonra dönüşünde, Genel İdare Kurulu üyelerine 'Artık benim de yapabileceğim bir şey kalmamıştır. Bu saatten sonra Meclis'e giremeyiz.' şeklinde konuşmuştur."

Soruşturmanın geçmişi

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 12 Eylül darbesi, 28 Şubat ve 27 Nisan açıklamasının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında 14 Aralık 2015'te, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, "şüpheli" sıfatıyla Fenerbahçe Orduevi'ndeki ikametinde talimatla savunması alınmıştı.

Savcı Kurtuluş, Ağar ve Mumcu'yu da ifadeye çağırmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...