Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vezneciler saldırısı sonrası ilk açıklama

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vezneciler saldırısı sonrası ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Vezneciler'deki patlamanın ardından Haseki Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklamada bulunan Erdoğan, "Haseki Hastanesi’nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Ve şu anda onların ameliyatı devam ediyor. Açık net söyleyeyim, terör örgütünün sivil, asker, polis ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonuçta hedef olan insandır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, korucumuzun da görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyazıt'ta meydana gelen terör saldırısında yaralananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan hastane yararlıların durumu ile ilgili yetkilerden bilgi aldı. Erdoğan, ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Milletçe başımız sağ olsun, Allah sabırlar versin. Haseki Hastanesi'nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var, şu anda onların ameliyatı devam ediyor. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim, maşallah diğerleri şu anda kontrol altında, gayet iyi. Kendileriyle kısa bir sohbetimizde oldu. Tabiki o patlamanın şiddeti ile ufak tefek bazı zedelenmeleri oldu. Ama onlarda kısa zamanda gerek başhekimimizin, gerek ilgili doktor arkadaşlarımızın ifadesiyle onlarda taburcu edilecek. Şu anda başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimiz ile alakalı da şu anda bütün adli işlemler devam ediyor. Bu adli işlemlerin akabinde de zaten ailelerine teslim edilecekler, onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız" dedi

"İLK İNSANLA BAŞLAYAN BU MÜCADELE KIYAMETE KADAR SÜRECEK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama şunu çok açık net söyleyeyim, terör örgütünün özellikle sivil, polis veya sivil asker ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır ve bunların bu yaptıkları insanlaradır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can, mal güvenliğini sağlamaktır, bütün milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü olan insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Affedilir, bağışlanır hiçbir yanı yoktur. Dolayısıyla biz bu teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan devam edeceğiz. Tabi ki şehitlerimiz var ciğerimiz bu noktada hakikaten kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Şu anda bunun öyle bitti biter durumda yok. Bunun minimize etmektir asıl olan. Bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek köy korucularımız ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar, vermeye de devam edeceğiz. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimiz tüm ailelerine baş sağlığı dilerken, ortaklaşa tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum" şeklinde konuştu.

"DEĞİŞİK YERLERDE BU UYGULAMALARI YAPTILAR"
Erdoğan, bir gazetecinin, terör örgütlerinin şehirlere taşınmasının gündeme geldiğini ve saldırının bunun bir yansıması olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti:
"Bunun şehirlere taşınması yeni değil. Daha önce Diyarbakır merkezde oldu, Ankara merkezde oldu, İstanbul'da Sultanahmet falan oldu. Değişik yerlerde bu uygulamaları yaptılar. Teröristten her zaman, her yerde bu tür şeyleri bekleyip, ona göre de hazırlıklı olmalıyız. Hiç bir zaman 'terörist uyur' diye bir şey yok. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlatacağı da belli olmaz. Onun için de biz her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz."

"EN KISA ZAMANDA BUNUN İP UÇLARI ELE GEÇİRİLECEKTİR"
Erdoğan saldırının detaylarının sorulması üzerine ise "Bütün araştırmaları yapılıyor. Gerek şu anda polis teşkilatımız bu konudaki araştırmalarını istihbarat örgütü ile beraber sürdürüyorlar. Bunun yanında yargı çalışmalarını sürdürüyor. En kısa zamanda bunun ip uçları ele geçirilecektir" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...