Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asker Nusaybin'den çekiliyor

Düzenleyen:
Asker Nusaybin'den çekiliyor

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonların sona erdiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, asker çekilmeye başladı. İlçeden konvoyla çıkan askerlere, bazı vatandaşlar Türk bayrağı astıkları araçlarıyla eşlik etti.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan operasyonun 82’nci gününde sona erdiği Nusaybin’de, asker ilçeyi terk etmeye başladı. 

Konvoylar eşliğinde bulundukları çadırkentten ayrılarak, birliklerine dönen askerler için yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı. Bazı vatandaşlar, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla konvoyun peşine takılıp, korna çalarak, sevinç gösterisinde bulunurken, askerler de havaya ateş açarak, vatandaşların sevinçlerine ortak oldu. 

Öte yandan, yasağın sürdüğü ilçede patlayıcı arama çalışmaları da sürüyor. Güvenlik güçleri, kontrollü bir şekilde ilerleyerek, her taşın altında patlayıcı arıyor. Bulunan patlayıcılar, kontrollü bir şekilde imha ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...