Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O vakfa kayyum atandı!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
O vakfa kayyum atandı!

GÜNDEM Haberleri  / iha

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY terör örgütü ile yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı’na kayyum atandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, FETÖ/PDY Konya il yöneticiliğini yapmak ve terör örgütüne üye olmak suçlarından yürütülmekte olan 2015/36761 sayılı soruşturma kapsamında, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) ilgili soruşturma dosyasına gönderdiği mütalaaya istinaden Cumhuriyet Başsavcılığımızca Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda Konya 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davada aynı Mahkemenin 07/06/2016 tarih 2016/355 esas sayılı kararı ile ‘Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı (GESAV) yönetim kurulu üyelerinin tedbiren geçici olarak görevlerinden alınmalarına, Vakfın Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atanmasına’ karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam etmekte olduğu belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...