Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

F-35'ler Hollanda’da test uçuşu yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
F-35'ler Hollanda’da test uçuşu yaptı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin katıldığı Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında üretilen 2 adet F-35 savaş uçağı, ABD dışında ilk geniş kapsamlı test uçuşunu Hollanda’da yaptı.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin katıldığı Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı kapsamında üretilen 2 adet F-35 savaş uçağı, ABD dışında ilk geniş kapsamlı test uçuşunu Hollanda’da yaptı.

Leeuwarden Hava Üssü'nden kalkan F-35’ler, Groningen, Urk, Arnhem, Maastrciht, Eindhoven, Rotterdam, Lahey ve Amsterdam’ın da aralarında olduğu 30 şehir üzerinde uçtu.

Savunma Bakanlığı, ortalama 400 metre yükseklikte uçan F-35’lerin 2 saati aşan test uçuşlarını tamamladıktan sonra yeniden Leeuwarden Hava Üssü’ne döndüklerini duyurdu.

Hollanda’nın da dahil olduğu program kapsamında üretilen uçaklar, geçen hafta test uçuşu amaçlı bu ülkeye getirilmişti. Ülkede 2 hafta daha kalacak uçaklar, bu süre içinde ses ölçümleri dahil farklı test uçuşları yapıldıktan sonra halkın ziyaretine açılacak.

Leeuwarden Hava Üssü'nde 10-11 Haziran’da düzenlenecek Hollanda Hava Kuvvetlerinin tanıtım günleri kapsamında uçakları yakından görülebilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...