Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Paralel’in gizli kayıtlarına 63 hanelik şifre

Düzenleyen:
‘Paralel’in gizli kayıtlarına 63 hanelik şifre

GÜNDEM Haberleri

İzmir’de Paralel Yapı soruşturmasında itirafçı olan cemaatin üst düzey eski bir yöneticisinin anlattıkları ve yanında getirdiği özel muhasebe programının detayları FETÖ’nün planlarını deşifre etti.

Cemaatin ilk temellerinin atıldığı şehir olan İzmir’de cemaatin işleyişi, gelecekteki planları ve faaliyetlerine yönelik dikkat çeken ayrıntıları gözler önüne seren itiraflar ‘yeğen’ rumuzlu gizli tanıktan geldi. Şehirde uzun yıllar cemaatin üst düzey yöneticiliğini yapan gizli tanık, polise başvurup bildiklerini anlatmak istediğini söyledi. Ancak bu gizli tanığı, diğer itirafçılardan ayıran en önemli farkı, yanında getirdiği çok gizli hazırlanmış muhasebe kayıt programı oldu. 90 sayfa ifade veren gizli tanık ‘Yeğen’in getirdiği muhasebe programının 4 aşamalı, 63 karakterli çok özel şifresi, itirafçının verdiği bilgiler doğrultusunda açılabildi. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarda açılması gereken programın, şifresinin tek bir karakterinin bile yanlış girilmesi durumunda anında içerisindeki bilgileri sildiği, açılsa bile bu kayıtların bulunamadığı tespit edildi. Gizli tanığın getirdiği kayıtlara göre, himmet adı altında ve kurban parası olarak toplanan yardımlara ilişkin bilgilere de ulaşıldı. Buna göre, toplanan yardımların yüzde 13’ünün Pensilvanya’ya, yüzde 30’unun cemaatin aktif olduğu yabancı ülkelerin imamlarına, geri kalanlarının ise cemaate yakın, ülke içindeki kurumlara dağıtılmasının kurala bağlandığı tespit edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...