Kılıçdaroğlu'nun 'PKK ziyareti' sözlerine Erdoğan'dan tepki

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'nun  'PKK ziyareti' sözlerine Erdoğan'dan tepki

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla iftar programında konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'PKK ziyareti yaptık' sözlerine tepki gösterdi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar öncesi bir konuşma yaptı. "Kanı bozuk" sözüyle biyolojik bir bozukluğu kastetmediğinin altını çizen Erdoğan, Türkçe'deki deyimde de yer aldığı gibi karakterle ilgili bir göndermede bulunduğunu belirtti.

"Terör saldırılarında şehit düşen polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan şöyle konuştu:

"KANI BOZUK" AÇIKLAMASI

Ben "kanı bozuk" derken, biyolojik bir kanı bozukluktan, ırkçılıktan asla söz etmiyorum. Bizim kültürümüzde yer alan ifade, karakterle ilgili bir göndermedir. Bu ülkeye silah çeken teröristin biyolojik olarak hangi milletten olduğunun ne önemi var, bizim gözümüzde onun kanı bozuktur.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bir siyasi partinin başındaki, ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir. "biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik" diyor. Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını ziyaret edeceksin. Neymiş, yaralıymış. Ben milletin idaresine bunları havale ediyorum. Artık bunlara inanıyorum ki gereken dersi milletim, en ideal şekilde, en güzel şekilde verecektir.

KANI BOZUK DEĞİL DE NEDİR?

Benim "Mehmed"imi şehit edenleri, benim polisimi şehit edenleri kalkıp da onlarla hastanede ziyaret ederek hasbıhal etmek kusura bakmasınlar bu milletin değerleriyle bir defa uyuşmaz. 

Siz böyle yaparsanız işte Almanya'da kendi ülkesini soykırımla itham eden adam kanı bozuk değil de nedir? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından diğer satır başları;

Dünyada mazlumlar, mağdurlar Türkiye'nin sesini bekliyor.

Türkiye üzerinde diledikleri gibi operasyon yapacaklarını sananlar defalarca yanıldılar. Şimdi de Güney Doğu'da görüyorlar.

Muhammed Ali'nin cenazesi için bu gece ABD'ye gidiyorum. Her yumruğu tüm zalimlere, tüm katillere gidiyordu. Muhtaçlar, ezilmişler için mücadele ediyordu.

Mahallenizde fakir-fukara bırakmayın. Kaymakamlıklara bunun için kaynak aktarılıyor.

Nerede ne ihtiyaç varsa bizlerle paylaşın, kimseyi sahipsiz bırakmayacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...