PKK yine bomba yüklü otobüsle saldırdı

Düzenleyen:
PKK yine bomba yüklü otobüsle saldırdı

GÜNDEM Haberleri

Midyat Emniyeti’ne yönelik saldırıda 2 kadın polis şehit oldu, 3 sivil hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı. Şehitlerden biri 6 aylık hamileydi

İstanbul Vezneciler’i kana bulayan hainler, 24 saat geçmeden kendini bu defa Mardin’in Midyat ilçesinde gösterdi. PKK’lı bir terörist, bomba yüklü minibüsle Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne daldı. Ancak polislerin ateş açması üzerine bunu başaramayan terörist, demir korkuluk ve beton bariyerlerin önünde aracı infilak ettirdi. Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar aldı. Olayda 2 kadın polis şehit düştü, 3 sivil hayatını kaybetti, çoğu çocuk 51 kişi yaralandı. Şehit olan kadın polislerin Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış olduğu belirlendi. Patlamada ağır yaralanan Kalmış’ın kaldırıldığı hastanede şehit düştüğü öğrenildi. Kastamonulu şehidin 8 yıllık polis memuru ve 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.  Bir dönem eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün yakın korumalığını yapan Kalmış’ın Bolu’daki baba evinde de ağıtlar yükseldi. 
MİDYAT HALKI YASTA
Ölen sivillerin Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi. Yaralılardan bazıları, kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Hastanede bekleyişini sürdüren yaralıların ve hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşı döktü. Yaralılardan Esra Demirdağ, evde uyudukları sırada çok şiddetli patlama meydana geldiğini belirterek, “Üstümüze camlar, duvarlar geldi. Kardeşim yaralandı. İnşallah şu terör belasından kurtuluruz artık” dedi. 
HDP’YE BÜYÜK TEPKİ
Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi’nde polis ekipleri, geniş güvenlik tedbirleri alırken, Emniyet Müdürlüğü binası brandayla kapatıldı. Saldırıda yaralananlara kan vermek için Midyat Devlet Hastanesi’ne akın eden vatandaşlar, terör örgütünü ve destekçilerin ide kınadı. Bazı vatandaşlar da, inceleme için ilçeye gelen HDP Milletvekili Altan Tan ve beraberindekiler tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bu kanlar sizin yüzünüzden akıyor” diyerek, Tan’ın bindiği aracı tekmeledi. 

EŞİ GAZİ KENDİSİ ŞEHİT

Edirneli şehit polis memuru Nefize Özsoy, evli ve 1 çocuk annesiydi. Nefize Özsoy’un eşi Cumhur Özsoy da polis memuru. Cumhur Özsoy, Midyat’ta geçen yıl polis servisine yönelik düzenlenen saldırıda yaralanmış ve Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edilmişti. Nefize Özsoy’un da Kırklareli’ne tayin beklediği öğrenildi. Bu arada Nefize Özsoy’un Edirne’deki baba ocağına ateş düştü. Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Özsoy’un anne ve babasının yaşadığı eve giderek, acı haberi verdi. Evden feryatlar yükselirken, apartmana dev Türk bayrağı asıldı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...