Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dokunulmazlık kalktı, Avrupa çıldırdı

Düzenleyen:
Dokunulmazlık kalktı, Avrupa çıldırdı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kararı onaylaması, Avrupa Birliği'ni çıldırttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün dokunulmazlıkların kaldırılması kararını onayladı. Erdoğan'ın kararı onaylamasına tepki gösteren Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını iddia etti. Terör örgütü PKK'ya açıkça destek veren vekillerin yargılanmasının önünü açan dokunulmazlıkların kaldırılmasını demokrasiyle bağdaştıran AP üyeleri, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandıkları ifadelerle haddini aştı.

Çelişkili açıklama:

Ankara ile iş birliği kaçınılmaz-Türkiye başka bir istikamette

Fransa'nın Strasbourg kentinde genel oturumda konuşan AP üyesi Johannes Hahn, "Ankara ile iş birliği kaçınılmaz" diyerek, "Türkiye AB'den uzaklaşıp, bambaşka bir istikamete yöneldi. AB üyesi olmak isteyen Türkiye'nin kendisi" ifadeleriyle kendi kendine çelişkiye düştü.

"Erdoğan'dan korkmayın"

Alman ajansı Deutsche Welle'nin haberine göre, Hahn, "Ne siz ne de bizim Başkan Erdoğan'dan korkmamız için sebep yoktur. Bizim inanç ve ilkelerimiz ortada. Komşu Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Hiçbir zaman hiçbir konuda taviz vermemiz söz konusu olamaz. Fakat Avrupa vatandaşlarının çıkarı için Türkiye'yle görüşmemiz de gerekiyor sonuçta" ifadelerine de yer verdi.

AP'deki siyasi gruplar ise milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kınayan mesajlar verdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının “Türkiye'nin hukuk devletinden uzaklaştığının göstergesi" olduğu öne sürüldü.

"Türkiye'nin üyelik süreci durdurulsun!"

AP'nin en önemli grubu olan Hristiyan Demokratların (EPP) Türkiye raportörü, Alman parlamenter Renate Sommer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm Avrupa değerlerini çiğnediğini ve Türkiye'de yönetimin diktatörlüğe kaydığını" savundu. Sommer, Türkiye'nin "kendine güvenilir ülke olmaktan çıktığını ve bu nedenle üyelik müzakerelerinin durdurulmasının değerlendirilmesi gerektiğini" de iddia etti.

Oturumda söz alan bazı parlamenterler dokunulmazlıkları kaldırılan TBMM üyeleriyle dayanışma komitesi oluşturulması önerisinde bulundu. Türkiye'nin üyelik perspektifine karşı parlamenterler Ankara ile katılım müzakerelerinin durdurulmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilliği dokunulmazlıklarıyla ilgili, Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören 6718 sayılı Kanunu onaylamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...