Gaziantep’te MLKP operasyonu: 7 tutuklama

Düzenleyen:
Gaziantep’te MLKP operasyonu: 7 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 7 kişi tutuklanırken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep ve Erzincan’da terör örgütü MLKP’ye yönelik eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamada, ‘‘İl Emniyet Müdürlüğünce, MLKP terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan (10) şüphelinin yakalanmasına yönelik İlimiz Merkezli Erzincan İlini de kapsayan (2) ayrı ilde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirilmiştir. İlimizde görev yapan öğretmen, üniversite öğrencileri ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclis üyesinin de aralarında olduğu, PKK/KCK terör örgütü adına ’Öz yönetim’ ve ’Öz savunma’ adı altında yapılan silahlı, bombalı, barikatlı eylemlere destek veren terör örgüt mensubu şahıslara yönelik yapılan çalışmada, MLKP terör örgütünün sözde üst yönetiminin talimatları doğrultusunda kırsal alanına elaman aktarımında bulunan ve kırsal alanda faaliyet gösteren, aleni olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden MLKP terör örgütünün propagandasını yapan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Kamu Kurumlarına, güvenlik güçlerine hakaret eden, asılsız suçlamalarda bulunan ve güvenlik güçlerini hedef gösteren şahıslar yakalanmıştır. Ayrıca ESP il binasında da arama yapılmıştır. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 1 adet kuru sıkı tabanca, çok sayıda PKK/KCK ve MLKP terör örgütü içerikli kitap, dergi, ölen örgüt üyesi şahıslara ait fotoğraflar, bez parçaları örgütsel dokümanlar ile laptop bilgisayar, harici hard disk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart vb. dijital veri depolayıcıları elde edilerek el konulmuştur. Yapılan operasyon kapsamında (7) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli makamlara sevk edilen (7) şüpheli tutuklanmıştır’’ ifadelerine yer verdi.
Gaziantep’te MLKP operasyonu: 7 tutuklama

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...