Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cem Özdemir'e büyük şok! İhraç edildi

Düzenleyen:
Cem Özdemir'e büyük şok! İhraç edildi

GÜNDEM Haberleri

Almanya'da kabul edilen sözde Ermeni Tasarısı'nı hazırlayan ve 'Evet' oyu kullanan sözde Türk Cem Özdemir, Tokat hemşehriliğinden atıldı.

Tokat'ın Pazar ilçe Belediye Meclisi, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak nitelendiren tasarıya 'Evet' oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i, Tokat hemşehriliğinden ihraç etti.  Pazar Belediye Meclisi, Alman Parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına imza atan 11 Türk kökenli Alman milletvekilinden Cem Özdemir'in, Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Kalederesi köyü hemşehriliğinden çıkarılması için olağanüstü toplandı. Pazar Belediye Başkanı Şeraffettin Pervanlar başkanlığında düzenlenen belediye meclis toplantısında, 6 AK Partili, 3 MHP'li olmak üzere 9 meclis üyesi Cem
Özdemir'in hemşehrilikten ihraç edilmesi için 'evet' oyu kullandı. 

Başkan Pervanlar, başta Alman Parlamentosunda karara 'evet' diyen tüm Alman Parlamenterleri ve Türk Cem Özdemir'i kınadıklarını ifade ederek, "Nüfusu Pazar ilçesinde olan bu vatandaşı tüm partili arkadaşlarımızın oy birliği ile Tokat hemşehriliğinden çıkartmak istiyoruz. Cem Özdemir'i hemşehrilikten çıkartılarak tasarıya tek 'hayır' oyu veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla'yı ise fahri hemşehri olarak mecliste kabul ediyoruz" dedi. 

Oylamanın ardından belediye meclis üyeleri Cem Özdemir'i hemşehrilikten ihraç eden karara imza attı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Şen, MHP'li Meclis Üyesi Hasan Tatar da tepkilerini dile getirerek tasarıyı kınadıklarını söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...