Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da 500 polisle operasyon

Diyarbakır'da 500 polisle operasyon

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terörden arındırılan Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde 500 polisle huzur operasyonu düzenledi.

Kaynartepe Mahallesi'ni ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi. Polisler tarafından mahallede bulunan bazı ev ve iş yerlerinde emniyet uygulaması yapıldı. Diyarbakır insanına teşekkürlerini sunan Taşdan, olaylar azalmaya başladıktan sonra, bu bölgeden çok sayıda ihbar aldıklarını belirtti. Tüm ekiplerin sürekli ihbarları değerlendirdiğini ve bu akşam da genel bir uygulama yaptıklarını ifade eden Taşdan, "Amacımız insanlarımızın daha huzurlu ve güvende olmasıdır. Bütün vatandaşlar huzur istiyor, çok sıkıntı çektiler." dedi.
Asayiş konusunda burayı daha huzurlu hale getireceklerini aktaran Taşdan, "Daha fazla güvenlik güçleriyle buradayız. Yeni bölgeler oluşturduk. Polis merkezlerimiz bazı okullarda da eğitim bittikten sonra o alanda duracaklar. Çevre sokaklarda uygulama yapıyorlar. Buradaki amacımız Bağlar halkının daha huzurlu bir süreç geçirmesidir." diye konuştu.
Taşdan, Bağlar ilçesinde 22 yerde uygulama merkezi bulunduğunu, polislerin sürekli gezdiği ve uygulama yaptığı yerler olduğunu aktararak, şunları söyledi:
"Onun dışında farklı yerlerde de uygulama yapıyoruz. Bu akşam 6 ayrı koldan Kaynartepe'ye girildi. Şu ana kadar aramalarımız, kontrollerimiz devam ediyor. Kimlik sorma, metruk binaların kontrolü, umuma açık yerlerin kontrolü başta olmak üzere çeşitli uygulamamız var. Şimdi Diyarbakır'da takviye ekipler var, yaza doğru teşkilat olarak büyümemiz lazım. İçişleri Bakanımız da bunu dikkate aldı ve bu yazın daha fazla personel Diyarbakır'a atanacak. Mümkün olduğu kadar buradaki vatandaşlarımızın sıkıntılı ve şüpheli durumları bizimle paylaşmasını istiyoruz."
Fazla sayıda ihbar gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşdan, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini kaydetti. Böylece suçlara daha çabuk ulaşabildiklerine dikkati çeken Taşdan, "Vatandaş da polisin müdahalesini gördüğü zaman daha çok polise güveniyor. İleriki dönemlerde bu ihbarların daha da artacağına inanıyorum. Burada daha önce çukur kazılıp barikatlar kurulduğunda da vatandaşlar şüpheli görmüşler." şeklinde konuştu.
Yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getiren Bağlar ilçesi sakini Hüseyin Yaşa da "Terörden kurtulduk, buralar temizlendi. Çok şükür Emniyet Müdürümüz bizleri burada ziyaret etti. Bundan çok memnun kaldık." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...