Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk Yıldızları’nın Hollanda’daki gösterisi büyük ilgi gördü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk Yıldızları’nın Hollanda’daki gösterisi büyük ilgi gördü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları Hollanda’nın Leeuwarden kentinde gösteri uçuşu yaptı. Gösteriye Türkler ve Hollandalılar büyük ilgi gösterdi.

Hollanda Hava Kuvvetleri tanıtım günleri kapsamında Leeuwarden Hava Üssü’nde gerçekleşen gösteriye Türk Yıldızları’na ait 7 savaş uçağı katıldı

Hollanda semalarında yaklaşık 40 dakikalık süren gösteriye Türkler ve Hollandalılar büyük ilgi gösterdi.

AA muhabirine konuşan Türk Yıldızları takım lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, Türk yıldızlarının gösterdiği başarıyla yurt içi ve dışında belirli bir seviyenin üstünde ilgi ve alakanın merkezi haline geldiğini söyledi.

Yığcı, 9 yıldan fazladır görev yaptığı Türk Yıldızları’nın yurt dışındaki her gösteride Türk bayrağını, Türk pilotlarının kabiliyetlerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye’nin gücünü gösterme gayretinde olduğunu kaydetti.

Türk Yıldızları'nın başarısını daha yukarılara çıkarmak istediklerine değinen Yığcı, Türkiye’nin gökyüzündeki milli takımı olduklarını dile getirdi.

Solo lideri Yüzbaşı Kemal Koyunluoğlu ise yurt dışındaki gösterilerde asıl amaçlarının ülke ve bayrağı temsil etme olduğunu söyledi. 

"Onları bir nebze daha Türk bayrağına hayran bırakmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz"

Üsteğmen Gökhan Esen de gökyüzündeki bütün hareketleri emniyetli bir şekilde yaptıklarını söyledi.

Esen, bu tür organizasyonlarda kendilerini heyecanlandıran bir seyirci potansiyeli olduğunu, her gösteri ve antrenmanda kendilerinin de heyecanlandığını aktararak, “Eğer biz heyecanlanmazsak insanları da heyecanlandıramayız diye düşünüyoruz. Onları bir nebze daha Türk bayrağına hayran bırakmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

F-35’ler ziyarete açıldı

Bu arada Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin katıldığı Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı kapsamında üretilen ve test uçuşu amaçlı Hollanda’da bulunan iki adet F-35 savaş uçağı da halkın ziyaretine açıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...