Askere yetki terörle mücadeleyle sınırlı

Düzenleyen:
Askere yetki terörle mücadeleyle sınırlı

GÜNDEM Haberleri

Askerin yetkisini genişleten kanun teklifi için yapılan eleştirilere cevap veren Işık, “Bu kanunu başka yerlere çekmeye çalışmak, haksızlık” dedi.

TBMM Millî Savunma Komisyonu’nda yapılan, askeri personelin yetkilerini genişleten ve hukuki güvence sağlayan kanun tasarısının görüşmeleri, tartışmalara sahne oldu. TSK’nın diğer partilerine bilgilendirmede bulunup, kendilerine bilgi vermediğini söyleyen HDP’li vekiller Erdal Ataş ve Filiz Kerestecioğlu, tasarı hakkında bir takım eleştiriler yöneltti. HDP’lilerin eleştirilerine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaptığı sunumla cevap verdi. “Bu düzenlemede askerin yapacağı görev çok net olarak tanımlanıyor” diyen Bakan Işık şunları söyledi: “Siyasi, sosyal, ekonomik tüm kararları alma yetkisi İçişleri Bakanlığı’nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’na verilmiştir. Askerin yetkili kılındığı tek alan operasyonun icra alanıdır. Her yönüyle sivil iradenin hakim olduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına sadece terörle mücadelede, askeri operasyonun icrasıyla sınırlanan düzenleme getiriyoruz. Kanunun kapsamı tamamen terörle mücadeledir. Bu kanunu başka yerlere çekmeye çalışmak, haksız ve mesnetsiz bir yaklaşım olacaktır.” 
Şehit sayısının 2002 yılındaki rakamlara ulaştığı eleştirilerine de değinen Işık, “Bunu teröre karşı verilen mücadeleye haksızlık olarak görüyorum. 1999 yılında terör örgütü elebaşısı paketlenerek Türkiye’ye teslim edilmesinden sonra terör örgütü eylem yapmaktan vazgeçmişti. Bu dönemde terör örgütü eylem yapmadığı için şehit sayımızda azalma görüldü. Bunu o dönemde terör mücadelenin başarısı olarak görmemek gerekir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...