Avrupa’nın en büyük tekstil tesisi Cezayir’e

Düzenleyen:
Avrupa’nın  en büyük  tekstil tesisi Cezayir’e

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve Cezayir ortaklığı ile kurulan TAYAL SPA, Cezayir’in Relizane Vilayeti Sdi Khettap endüstri bölgesinde hayata geçireceği Organize Tekstil Sanayi Bölgesi ile Avrupa’nın ve Doğu Akdeniz havzasının en büyük tekstil üretim tesisine imza atmış olacak.

Tekstil kampüsünün temel atma töreni Cezayir Sanayi ve Madenler Bakanı Abdeslam Bouchouareb ve Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak’ın katılımı ile gerçekleşti. Törende konuşan Mesut Toprak, kurulacak tekstil kampüsünün Cezayir’de referans oluşturacağına dikkat çekti. On yıllık proje 3 ana etap yatırım şeklinde gerçekleştirilecek ve ilk etabı 2018 sonunda tamamlanacak. Tekstil kampüsünün ilk etabı tamamlandığında yılda 30 milyon metre denim kumaş, 15 milyon metre gabardin ve gömleklik kumaş, 5.000 ton örme kumaş, 30 milyon adet giysi üretimi gerçekleştirmeyi hedefleyen TAYAL SPA, bu sayede Cezayir ekonomisine yıllık 300 milyon dolarlık bir katkı sağlamış olacak. 10 yıllık proje tamamlandığında katkının 1 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...