Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kandırılan gençleri anneler ikna edecek

Düzenleyen:
Kandırılan gençleri anneler ikna edecek

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü tarafından kandırılıp dağa çıkarılan gençlerin kurtarılması için annelerin de devreye gireceği 3 aşamalı plan hazırlanıyor

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’daki gençleri kandırıp dağa çıkarmasının önüne geçilmesi, çıkanların da teslim olması için yeni bir plan devreye sokuluyor. Son operasyonlarla binlerce kayıp veren terör örgütünün yeni eleman bulmak için çocuk yaştaki gençlere yönelmesi hükümeti harekete geçirdi. Devlete veya bölgenin ileri gelenlerine başvurarak çocuklarının örgütün elinden kurtarılmasını isteyen ailelerin sayısı da her geçen gün artınca, bu konuda yeni bir eylem planının hazırlığına girişildi. Bu planının ilk işareti ise Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki gün Van’dan verdiği “Gençler gelin bu umutsuz yolculuktan vazgeçin. Sıcak yuvanıza, ana babanıza gelin. Devletimizin size uzattığı o eli tutun” mesajı oldu.

ÜÇ AŞAMALI PLAN
Edinilen bilgilere göre, Hükümet, kandırılan gençleri kurtarmak için üç aşamalı bir plan hazırlıyor. AK Parti genel merkez yönetimi ile koordineli yürütülecek eylem planının ilk aşaması ramazan ayındaki iftar programları ile hayata geçecek. İftar programları boyunca bölgede yapılan tespitlerle ikinci aşama olan ‘Orta vadeli plan’ ve son olarak da ‘Uzun vadeli plan’ uygulamaya sokulacak. Orta ve uzun vadede yatırımların ve istihdamın artırılmasına öncelik verilecek. Özel sektörün yeterli olmadığı durumda devlet yatırımlara öncülük edecek. ‘Anahtar teslimi fabrika’ projesi kapsamında bölgede tekstil, konfeksiyon ve ayakkabı gibi emek yoğun sektörlere yatırım yapılacak. 
Plan çerçevesinde çocuk ve gençlerin ‘Örgüt propagandasından’ uzak tutulması da yer alıyor. Bunun için ilk aşamada yaz boyunca bölgedeki 15-25 yaş arası 10 bin gence yönelik batıdaki illere gezi programları düzenlenecek. Bölgedeki gençler bu gezilerle ‘Hayatın ötekini yüzünü’ görecek ve geleceğe yönelik umutları yeşerecek. 

ANNELER DEVREDE OLACAK
Çocuklarını terör örgütünün elinden kurtarmak için son günlerde devlete başvuran ailelerin sayısının artmasından sonra, hükümet özellikle diğer aileleri de harekete geçirmek için annelerle görüşülüp çocuklarını ikna etmeleri planını devreye sokacak. Bunun için bölgenin sözü dinlenen kanaat önderleri ile hareket edilecek. Ailelerin çocukları ile iletişim kurarak ikna edilmelerine fırsat verilecek.

‘EŞİTLER İLİŞKİSİ’ KURULACAK
AK Parti yöneticilerine göre PKK’nın baskısından bıkan bölgedeki vatandaşlar henüz devlete veya AK Parti’ye de yönelmiş değil. AK Parti kurmayları, “Bölge insani şu anda gri bir alanda bekliyor. Bu alandan çıkıp yeniden terör örgütü veya HDP’ye kaymasını önlemek için yeni bir ilişki biçimi geliştirilecek. ‘Eşitler ilişkisi’ diyebileceğimiz bu yöntemle, vatandaşın acil ihtiyaçlarının karşılanması veya sosyal yardımlar boyutu ile birlikte bölgede ‘Devleti temsil edenlerin’ vatandaşla birebir ilişkiye girmesi sağlanacak” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...