Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne saldırı engellendi

Düzenleyen:
ABD'de LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne saldırı engellendi

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin Orlando kentinde eşcinsellere yönelik saldırının şoku atlatılamadan, Hollywood'da düzenlenecek yürüyüşe saldırı hazırlığından bulunan bir kişi yakalandı.

ABD'deki LGBTİ topluluğu tarafından Hollywood'da düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne saldırı hazırlığında olduğu tahmin edilen bir şüphelinin son anda polis tarafından yakalandığı bildirildi.

SİLAH VE PATLAYICILAR BULUNDU

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde 50 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı 46. LA Onur Yürüyüşü öncesinde, yürüyüşe katılmayı planlayan bir kişinin arabasında silahlar ve patlayıcılar ele geçirildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Santa Monica Polis Şefi Jacqueline Seabrooks, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yakalanan kişinin Indiana eyaletinden geldiğini ve isminin James Wesley Howell olduğunu belirtti.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ'NE GİDİYORDU

Santa Monica'da aracı durdurulan Howell'in, polise bir arkadaşıyla buluşmak üzere Hollywood'daki Onur Yürüyüşü'ne gittiğini söylediği, ardından araçta yapılan incelemede çok sayıda silah ve bomba yapımında kullanılan mühimmat ele geçirildiği ifade edildi.

Yetkililer, 20 yaşındaki şüphelinin 2015 yılında bir kişiye silah doğrultmaktan sabıkasının bulunduğunu söyledi.

YÜRÜYÜŞE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Olayın ardından iptal edilmesi gündeme gelen Onur Yürüyüşü'nün yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilmesine karar verildi. Orlando'daki saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

"KUTLAMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Los Angeles Onur Yürüyüşü Başkanı Chris Classen, açılış konuşmasında, Orlando'da düzenlenen trajik saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Çok sayıda kardeşimizi, dostumuzu kaybettik, kalbimiz acıyor. Bugün burada onları sessiz bir şekilde anarken aynı zamanda onurlu duruşumuzu korumalıyız. Bu toplumun cesur önderleri bizim kim olduğumuzu dünyaya göstermemizi sağladılar. Sesimiz güçlü çıkmaya devam edecek. Hayatını kaybedenlerin onuruna kutlamalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

ÜNLÜ AKTÖRDEN SALDIRILARA TEPKİ

Öte yandan yürüyüşe katılarak LGBTİ topluluğuna destek veren aktör Danny DeVito, silah kontrolüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Ne yazık ki kimse kahrolası silahlı saldırılar için bir şey yapmıyor. Barack Obama, Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders. Aklınıza kim gelirse. Kimse bir şey yapmıyor. Küçük bebekler katlediliyor, iki yılda acısı unutuluyor. Siyahiler öldürülüyor üç dakikada unutuluyor. Gay insanlar öldürülüyor… Nedir bu? Bu ne zamana kadar sürecek? Yine unutup gideceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...