Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse tahammülümüzü test etmesin

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse tahammülümüzü test etmesin

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB ile ilişkilerin milli duruşumuzu zedelemeden gittiği yere kadar gideceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Kimse tahammülümüzü test etmesin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki iftar programında milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Avrupa Birliği ile ilişkiler hakkında, "Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi, altını çizerek söylüyorum, onurlu duruşumuzu ve milli çıkarlarımızı koruyarak gittiği yere kadar götüreceğiz. O yerli ve milli duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir, sıradan bir ülke de değildir. Öyle yok '3 binlere kadar bekler.', şudur budur vs. bizim kimse tahammülümüzü test etmesin." dedi.

"Terör örgütleriyle içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi sürdüreceğiz"

Erdoğan, terör örgütleriyle mücadelenin süreceğine dikkat çekerek, "Terör örgütleriyle içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi kararlıkla sürdüreceğiz. Devletin teröriste demir yumruğunu, mağdur olan bölge halkına da şefkatli yüzünü gösterecek, tüm önlemleri alarak huzur ve güven ortamını tesis edip, güçlendireceğiz. Suriye sınırlarımızda ülke ve millet olarak geleceğimizi tehdit edecek bir oluşuma, siyasi, diplomatik, askeri tüm imkanlarımızı kullanarak sonuna kadar karşı çıkacağız. Kim olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde böyle bir oluşuma Türkiye olarak asla müsaade edemeyiz." dedi.

"Meclis İç Tüzüğü değişmeli"

Cumhurbaşkan Erdoğan, Meclis'te görüşülmeyi bekleyen birçok konu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorum ki Meclis gündeminde pek çok önemli konu var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre, bir numara, süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü Parlamento'nun şu andaki çalışmasına adeta mevcut iç tüzük ilkellik getiriyor, bu ilkellikten kurtulmamız lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyetine, Türk halkına böyle, masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor. Tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...