Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çiçek hastalığının aşısı bitti mi?

Düzenleyen:
Çiçek hastalığının aşısı bitti mi?

GÜNDEM Haberleri

Çiçek hastalığı aşısının tükendiğine dair ortaya atılan iddialara açıklama geldi...

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, her yaşta ve her cinste kişilerde görülen bulaşıcı çiçek hastalığı aşısının sağlık merkezlerinin stoklarında kalmadığını, bu konuda yalnızca Manisa’nın değil, tüm Türkiye’nin tehlike altında olduğunu açıkladı.

Suçiçeği hastalığının hafife alınmaması gerektiğini belirten Burçin Kurtuluş, hastalığın  büyük salgınlar yaparak pek çok kişinin ölümüne yol açabileceğini söyleyerek vatandaşların korkmasına neden oldu.

Ancak bu açıklamalara Türkiye Halk Sağlığı Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan açıklama yaptı;

Bugün su çiçeği ile ilgili çıkan haber yanlış bilgiler içermekte olup gerçeği yansıtmamaktadır. Özellikle Çiçek Hastalığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1977 yılından itibaren görülmemekte olup, bu hastalığa karşı da rutin uygulamada aşı yapılmamaktadır.

“Çiçek Aşısı yoktur” şeklindeki haber ile topluma tamamen yanlış bilgi aktarılmaktadır. Ayrıca  Su çiçeği aşısı da lojistik olarak Sağlık Bakanlığımızın ana deposunda ve 81 ilimizde tüm bebeklerimizin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak miktarda bulunmaktadır.

ONLİNE AŞI SİSTEMİ TAKİP EDİLİYOR!

Sağlık Bakanlığı tarafından aşı verilen tüm kurum ve kuruluşlarda depo ve aşı saklama dolapları 7 gün 24 saat Aşı Takip Sistemi ile online takip edilmektedir. Günlük olarak her ilin stok durumları bilinmektedir.

Haberde bahsi geçen Manisa ilimizde de yapılan incelemeler sonucu Suçiçeği aşısı ile ilgili herhangi bir eksiklik saptanmamıştır.

Kurumumuz tarafından temin edilen suçiçeği aşısı uygulanması gereken yaş grubunda bulunan çocuklara ve suçiçeği  temaslı çocuklara uygulanabilmektedir.

Bugün itibarıyla  merkez depomuzda 478.000 doz suçiçeği aşısı, Manisa ilimizde ise 3.183 doz suçiçeği aşısı bulunmakta olup Manisa ilimizde bu ay aşılanması  gereken bebek sayısı 1.613 tür.

Eczanelerden suçiçeği aşısı alınması gereken bir durum söz konusu değildir. Ancak ilgili yaş grubu ve riskli temas durumu dışında suçiçeği aşısı yaptırmak isteyenlerin eczaneden alması durumu söz konusu olabilir.

Söz konusu haber bir takım yerel kişi veya kuruluşların algı yanlışlığı ile ilgili bir husustur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...