Nitelikli yabancılar iş hayatında artacak

Düzenleyen:
Nitelikli yabancılar iş hayatında artacak

GÜNDEM Haberleri

Yabancı çalışanlara yönelik olarak başlatılacak “Turkuaz Kart” uygulamasının ekonomiye nasıl yansımaları olacağı, şimdiden merak konusu...

Sinem Erciyas ANKARA
Her aşaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışma ile birlikte, bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayacak yabancılara Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet sağlanacak. Böylece her alanda katma değerin artması hedefleniyor. Türkiye’de 2015 yılında çalışma izni verilen yabancı sayısı, 64 bin 547... 62 ülkeden çalışma izni alanlar arasında 8 bin kişi ile Gürcistanlılar ilk sırada bulunuyor. Gürcüleri, 4 bin 274 kişi ile Kırgızlar takip ediyor. Çalışma izni alanlar arasında üçüncü büyük grup ise, 4 bin 19 kişi ile Suriyeliler. Eğitim düzeylerine bakıldığında ise çalışanların nitelik bakımından çoğunluğunun işgücü potansiyeli yüksek. Okuryazar olanların sayısı 3 bin 960, ilkokul bin 817, ortaokul 6 bin 135, lise 24 bin 693, yüksekokul 5 bin 853, üniversite 20 bin 146, yüksek lisans ve üstü olanların sayısı ise bin 935. Bu potansiyelin Turkuaz Kart ile birlikte kullanılmaya başlanmasıyla birlikte ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlanacağı öngörülüyor. Aynı zamanda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için de adım atılmış olacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...