Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ovacık saldırısını yapan terör örgütü belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Ovacık saldırısını yapan terör örgütü belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanlarına yapılan ve 9 kişinin yaralandığı bomba yüklü araçlı saldırıyı, terör örgütü PKK ile eylem birliği yapan HBDH ismini alan örgüt üstlendi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 3 gün önce adliye lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı yapılmıştı ve saldırıda 9 kişi yaralanmıştı. Terör örgütüne ait internet sitesinde 9 sivil vatandaşın yaralandığı eylemle ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan savcılık ve polis özel harekat lojmanlarına yönelik kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlendiği belirtilerek, eylemi Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) örgütünün yaptığı" ifade edildi.

"ARTIK TUNCELİ KIRSALINDA PKK'YLA ORTAK HAREKET EDECEĞİZ"

Tunceli kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren yasadışı sol örgütler, TKP/ML TİKKO, MKP HKO, MLKP örgütleri kış aylarında yaptıkları açıklamada, bundan böyle Tunceli kırsalında PKK ile ortak hareket edeceklerini ve eylem birliği içinde olduklarını, bu nedenle de Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) ismini aldıklarını açıklamıştı.

TUNCELİ KIRSALINDA 600 CİVARINDA TERÖRİST VAR

Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre Tunceli kırsalında PKK ve sol örgüt mensubu toplam 600 civarında silahlı teröristin bulunduğu tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...