Erdoğan: Güçlü olanı değil haklıyı koruyalım

Düzenleyen:
Erdoğan: Güçlü olanı değil haklıyı koruyalım

GÜNDEM Haberleri

“Zalimin değil mazlumun hukukunu koruyacak bir uluslararası güvenlik sistemini derhal oluşturup, işler hale getirmeliyiz. Güvenlik Konseyi’nde tek bir Müslüman ülke yok. Böyle, adalet olur mu? “

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki iş adamları ve büyükelçilerle iftarda bir araya geldi. Erdoğan konuklarına hitaben yaptığı konuşmada dünyaya önemli mesajlar gönderdi:
∂ Tüm dünyaya seslenerek diyorum ki gelin insanlığımıza hep beraber sahip çıkalım. Zulme, kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun asla rıza göstermeyelim. Teröriste, kimliğine, söylemine, kökenine, inancına bakmaksızın tavır koyalım.
∂ Mağdurlara, mazlumlara, gariplere hep birlikte kol kanat gerelim. İşte o zaman dünyanın hepimiz için çok daha güzel, çok daha yaşanabilir yer haline geldiğini göreceğimizden şüphe duymuyorum. 
∂ Terörizm sorunu karşısında sergilenen ikircikli tutum, diğer konuların çözümü hususunda bize ümit vermiyor. Çünkü, dünyada bunun en ağır bedelini ödeyen ülke biziz. Biz, her zaman teröre karşı işbirliğine hazır olduk. Tüm terör örgütlerine karşı, aynı şekilde muamele edilmedikçe, bu belaya karşı muvaffak olmamız mümkün olmayacaktır.
∂ Aynı şekilde, uluslararası güvenlik sisteminin de yeniden inşası şarttır. Birleşmiş Milletler, özellikle de Güvenlik Konseyi sağlıklı çalışmıyor. 
∂ 1 milyar 700 milyon Müslümanın olduğu dünyada, halkı Müslüman olan bir ülke Güvenlik Konseyi’nde yok. Böyle, adalet olur mu? Böyle bir Güvenlik Konseyi’nden adalet çıkar mı? Güçlü olanın değil haklı olanın, zalimin değil mazlumun hukukunu koruyacak bir uluslararası güvenlik sistemini derhal oluşturmalıyız.
∂ Biz ne İslam dünyasıyla bağlarımızdan dolayı batıya sırtımızı döneriz ne de Avrupayla Amerikayla, Asyayla ve Latin Amerikayla olan ilişkilerimizden dolayı Ortadoğu’ya yahut Afrika’ya. 
∂ Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyeliğini stratejik bir hedef olarak görüyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...