Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın gözü Türkiye'de! Geri sayım başladı

Düzenleyen:
Dünyanın gözü Türkiye'de! Geri sayım başladı

GÜNDEM Haberleri

Teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçü bu yıl hizmete girecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla  26 Ağustos'ta,  Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız"  dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın liderliğinde başlatılan ve dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye’de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Söz konusu dev projelerden üçünün yıl sonuna kadar hizmete alınacağını  dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye’nin ulaşımını  dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti.

Avrasya Tüp Geçişi ile Osmangazi Köprüsü'nün ülkenin ulaşımına önemli katkı sağlayacağına dikkati çeken Arslan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, karayolunda ülke içindeki ulaşımın yanı sıra transit ulaşımı da sağlayacak. Ayrıca demiryolu hattı bağlantısı da tamamlandıktan sonra uluslararası düzeyde demiryolu ulaşımını da sağlamış olacak." diye konuştu.

Arslan, ülke ekonomisine yapım aşamasında katkı sağlayan dev projelerin, hizmete alındıklarında katkılarının daha da büyük olacağını vurgulayarak, son 14 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın önderliğinde ulaşım ve iletişimde önemli adımların atıldığını vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla sektöre 253,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Dünyanın gözü Türkiye'de! Geri sayım başladı

'DÜNYANIN EN BÜYÜK 3'ÜNCÜ KÖPRÜSÜ 30 HAZİRAN'DA AÇILIYOR'

Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük  4'üncü köprüsü. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4  dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle  hizmete vermeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.

'YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 26 AĞUSTOS'TA AÇILIYOR'

İstanbul Boğazı'nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de birçok özelliğiyle dünya mühendislik tarihi için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, köprü ve devamı niteliğindeki 95 kilometrelik otoyol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla toplam 215 kilometrelik yolu daha hizmete almayı planladıklarını söyledi.

Dünyanın gözü Türkiye'de! Geri sayım başladı

'DENİZ ALTINDA İKİNCİ GERDANLIK AVRASYA'

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi'nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu ve bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin  altından tünelle geçildiğini vurguladı. Arslan, Avrasya Tüp Geçişi Projesi'ni Marmaray’ın kardeşi olarak gördüklerini ifade ederek, projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 250 milyon dolar olduğunu söyledi.

Dünyanın gözü Türkiye'de! Geri sayım başladı

Marmaray’ın hizmete alınmasıyla köprülerdeki araç trafiğinin yıllık 9 milyon araç azaldığına dikkati çeken Arslan, "Avrasya Tüp Geçişi projesinin hizmete girmesiyle boğaz köprülerinde trafikte çok daha ciddi rahatlama  yaşanacak. 100 dakikaya varan seyahat süresini 15 dakikaya düşürecek. Bu da  yıllık 52 milyon saat zaman ve 160 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak. Ayrıca zararlı gaz salınımını da 82 bin ton azaltacak son derece çevreci bir  proje." dedi.

Arslan, sözleşmeye göre Avrasya Tüp Geçişi projesinin bitiş tarihinin 2017 yılının ağustos ayı olduğunu ancak bu önemli projenin 20 Aralık'ta hizmete  verileceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...