Başbakan Binali Yıldırım mezun olduğu okulda karne dağıttı

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım mezun olduğu okulda karne dağıttı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Piri Reis Ortaoğlu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Piri Reis Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Yıllar sonra o sıralara oturdu. Karne dağıtırken bir öğrenciyle girdiği diyalog herkesi gülümsetti. Başbakan Binali Yıldırım öğrencilere şunları söyledi:  "Artık güzel bir tatili hak ettiniz. Yıl boyunca çalıştınız, yatırımızını yaptınız. Artık şimdi de hasılatı topluyorsunuz. Çalışmalarınızın emeğini görüyorsunuz. Sevineceksiniz, aileleriniz sevinecek, Türkiye sevinecek. Çünkü siz geleceğimizsiniz. Sizin en güzel şekilde hayata hazırlanmanız için 1 milyona yakın öğretmeniniz Türkiye'nin her köşesinde çalışıyorlar. Öğrencilerimizi yetiştiriyorlar. Burası benim için özel bir okul. MEB Bakanı, Valimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Vekilizimi, MEB Müsteşarımız, İl MEB Müdürümüz, herkes burada. Sizin bu mutluluğunuza biz de ortak olalım dedik. Lafı uzatıp zurna yapmayalım."

Başbakan Yıldırım'ın, Helin Kalkmaz isimli öğrenciyle yaşadığı diyalog herkesi güldürdü. Kaçıncı sınıfa geçtiğini soran Yıldırım, "Liseye mi geçtin şimdi sen?" dedi. Öğrenci ise, "Hayır, 7'nci sınıfa" dedi. Yıldırım ise "Ortaokula" derken, yanındakiler "7'ye geçti" diye düzeltti. Yıldırım daha sonra da "Değiştirdiler bunlar. Bilemiyoruz ki. Bizim zamanımızda böyle değildi. Şimdi 4+4+4 var. Daha iyi şimdi" ifadelerini kullandı.  Helin Kalkamaz, Başbakan'ın ne meslek yapacağını sorması üzerine "mühendis" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım mezun olduğu okulda karne dağıttı

"HER TÜRLÜ FEDAKARLIK YAPILACAK"
Okuldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Terör örgütünün telkinlerine gençlerimiz asla itibar etmesin. Onlar bizim geleceğimiz. Onların geleceğini en iyi şekilde hazırlamak da bizim boynumuzun borcu. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için her türlü fedakarlık yapılacak. Öğrenciler bugün karnelerini aldılar. Çoğu da başarılı. Öğrencileri mutlu ve gelecekten umutlu gördüm" diye konuştu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...