Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başmüzakereci Çelik: Vize serbestisi jest değil anlaşmanın gereğidir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başmüzakereci Çelik: Vize serbestisi jest değil anlaşmanın gereğidir

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Vize serbestisi bize yapılacak bir jest değil zaten ortaya çıkan anlaşmanın gereği olarak varılması gereken bir sonuçtur." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Biz AB üyesi değiliz şu anda ama tarih boyunca devletimiz her zaman büyük bir Avrupa gücü oldu. Şu anda da büyük bir Avrupa gücü ve büyük bir Avrupa demokrasisiyiz. Dolayısıyla vize serbestisi bize yapılacak bir jest değil zaten ortaya çıkan anlaşmanın gereği olarak varılması gereken bir sonuçtur." dedi.

Çelik, Adana'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, il başkanı Fikret Yeni ile görüştü. Daha sonra Valiliğe geçen Çelik, ziyaret defterini imzaladı.

Çelik, burada gazetecilere açıklama yaptı. Göreve yeni atanan Mahmut Demirtaş'ı tebrik eden Çelik, eski vali Mustafa Büyük'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Demirtaş'ın bugüne kadar yaptığı görevlerde, bulunduğu makamlarda çıtayı yükseltmiş bir yönetici olduğunu ifade eden Çelik, onun Adana için bir şans olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Çelik, geçtiğimiz günlerde devrilen zırhlı polis aracında şehit olan polis memurlarına da Allah'tan rahmet, yaralı polis memuruna geçmiş olsun dileğinde bulundu.

"72 kriterden 65'i yerine getirildi"

Çelik, bir gazetecinin "Geri kabul konusunda gelişmeler nelerdir?" sorusu üzerine, bu çerçevede 72 kriterden 65'ini yerine getirdiklerini, kriterlerden hepsini yerine getirdiklerini düşündüklerini, belli kriterlerde bir tartışma konusu olduğunu belirtti.

Kamuoyunun gündemini en çok terörle mücadele konusundaki yasayla ilgili değişikliklerin teşkil ettiğini ifade eden Çelik, bu konuda terörle mücadele kapasitelerini hiçbir şekilde etkilemeyecek değişiklikler olabilirse bunlar üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Çelik, geçtiğimiz günlerde AB Komisyon Başkan Yardımcısı ile görüştüklerini, varılan mutabakat çerçevesinde teknik heyetlerin bir araya geldiğini anlatarak, sonuçları yakın zamanda Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na arzedeceklerini bildirdi.

Geri kabul anlaşması

Çelik, "Yunan parlamentosu geri kabul anlaşmasını imzaladı. Nasıl bir gelişme bekliyorsunuz?" sorusu üzerine Türkiye'de anlaşmanın parlamentodan geçtiğini, Bakanlar Kurulunun henüz onaylamadığını belirtti.

Türk yetkililerin anlaşmanın dışındaki mekanizmalar hakkında performansının zaten raporlarda da ortaya konulduğunu dile getiren Çelik, "Yunan makamlarının orda mahkemelerin verdiği kararlar çerçevesinde sürecin yavaşlaması ile ilgili bir sorunları var. Ona da takip ediyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...