Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel 'üniversitesinde' anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel 'üniversitesinde' anıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümün birinci yılında adını taşıyan SDÜ'de anma programı düzenlendi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ölümünün birinci yılında Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) anma programı düzenlendi.

Üniversitenin batı yerleşkesindeki Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümünden iki öğrenci, Demirel'in sevdiği şarkıları çaldı.

Müzik dinletisinin ardından konuşan Prof. Dr. Dulupçu, Demirel’in izlerini farklı yerlerde hayatlarında hissettiklerini söyledi. Konuştuğu kürsüden Demirel'in dünyaya defalarca seslendiğini ifade eden Dulupçu, Demirel'in yüzlerce mesajının bu kürsüden verdiğini kaydetti.

Demirel'in SDÜ için "Adımın bulunduğu yerde mükemmeliyeti ararım" dediğini anımsatan Dulupçu, "SDÜ Demirel tarafından verilen bu misyonu kendine şiar edindi ve yaptığı faaliyetlerde hep en iyi olmayı hedefledi. SDÜ, bugün belki en iyi üniversitesi değil ama SDÜ bugün Türkiye'nin en hızlı gelişen üniversitesidir." dedi.

Demirel'in yaptığı yolların bir gün eskiyeceğini, barajların yıkılacağını dile getiren Dulupçu, SDÜ'den mezun olan 175 bin mezunun diplomasında Süleyman Demirel'in adının yer aldığını ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...