Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İş uzmanı ve iş hekimi çalıştırmayanlara ceza

Düzenleyen:
İş uzmanı ve iş hekimi çalıştırmayanlara ceza

GÜNDEM Haberleri

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmama cezasının 12 bin 344 TL olduğunu belirterek, oda üyelerine cezai işleme maruz kalmamaları için düzenlenen kanuna uymaları uyarısında bulundu.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, 6 bin 331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 6’ncı maddesi kapsamında 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi çalıştırması zorunluluğu 1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi. Köse, şöyle dedi:"Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası olarak üyelerimizin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülebilmesi için Uçarkuş İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi ile işbirliği sözleşmesi gerçekleştirdik. Üye ve çalışanlarının sağlığının ve güvenliğinin korunması adına güzel bir uygulama olacağı kanaatindeyiz. Üyelerimizin işyerleri kapsamlı bir denetimden geçecek, çalışanların sağlık muayene ve kontrolleri ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri gerçekleştirilecek."

İşyerlerine uyarıda bulunan Köse, işverenlerin bu hizmeti almalarını sağlamak amacıyla idari para cezalarının oldukça yüksek tutulduğunu belirterek şöyle devam etti:"Bu kapsamda iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi çalıştırmamanın toplam cezası her ay için 12 bin 344 TL'dir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı iş müfettişleri tarafından Temmuz ayından sonra denetimler yoğun bir şekilde başlatılacaktır. Üyelerimizin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun hükümlerine uyum sağlamalarını rica ediyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...