Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Rusya'nın Suriye'de uyguladığı politikayı, Rusya Büyükelçiliği önünde düzenlediği eylemle protesto etti.

Platform üyesi bir grup, ellerinde taşıdıkları, üzerinde kırmızıya boyanmış oyuncak bebeklerin bulunduğu "Bebek Katili Rusya" yazılı pankartla büyükelçilik önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan platform sözcüsü Soner Kartal, 2011 Mart ayından bugüne Suriye'de katliamlar yapıldığını belirterek, birkaç gün önce de Rusya'nın havadan, rejim askerleri ile Şii savaşçılarının karadan saldırıları sonucu Türkmen Dağı'nda önemli bir noktanın ele geçirildiğini belirtti.

Suriye'de bulunan Rusya, İran, Çin, ABD, İngiltere ve Avrupa ülkelerinin asker ve sivillerinin yargılanması gerektiğini belirten Kartal, TBMM tarafından "soykırım yasası" çıkartılmasını istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından, oyuncak bebekleri elçilik binasına bırakmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Oyuncak bebekleri polis barikatının önüne bırakan grup, olaysız dağıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...