Kurtulmuş: Bu millet terör örgütlerine hadlerini bildirecektir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kurtulmuş: Bu millet terör örgütlerine hadlerini bildirecektir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu millet, nasıl ki geçmişte bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlere cevabı en ağır şekilde verdiyse, hiç şüpheniz olmasın, terör örgütlerine de hadlerini en güzel şekilde bildirecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye İskelesi'nde düzenlediği ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlara hitap etti.

Ramazanın herkesin çehresine bir ümit, ışık, sevinç verdiğini dile getiren Kurtulmuş, herkesin ramazandan hakkıyla istifade etmesini diledi.

Milletin en büyük özelliklerinden birisinin de Allah'tan başkasına asla kulluk etmemesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bu millet, bu özelliğini tarih boyunca taşıdı, bugüne kadar getirdi. Bu milletin güçlü şekilde yoluna devam etmesi, bu özelliklerini kuşanarak hayatını sürdürmesiyle mümkündür." dedi.

"Güya bütün dünya DAEŞ'in karşısında"

Bugünlerde de milletin önüne başka engeller çıkarılmaya çalışıldığını anlatan Kurtulmuş, "Terörü aramızda bir fitne meselesi, terörü bu milletin hızlı şekilde yürümesini engelleyen bir çukur olarak önümüzde çıkarıyorlar." dedi.

"Terör dediğiniz sadece 3-5 çapulcudan, 3-5 terör örgütü mensubundan ibaret de değildir." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Terör dediğiniz şey, arkasında her türlü gücü olan, her türlü iç ve dış mihraklar tarafından desteklenen, sırtı sıvazlanan, eline silah verilen, siyaseten desteklenen, 'Yeter ki Türkiye'nin önünü kessin, Türkiye'yi büyük bir ülke haline gelmekten engellesin' diye şımartılan bir örgüttür. Bunu hem PKK'ya hem DAEŞ'e söylüyorum. Hiç kimse sormuyor, bu örgütler bu silahları nereden buluyor? Nihayetinde bir örgüt. Güya bütün dünya DAEŞ'in karşısında. Bu adamlar bu kadar büyük silahları nereden buluyor? Bu gücünü nasıl Türkiye'ye karşı yöneltiyor? Ya da 40 yıldır bu memlekette binlerce insanımızın ölümüne neden olan bu PKK, bu gücü, bu silahları nereden buluyor? Sadece bu sorunun cevabını sorsak ve bir an düşünsek Türkiye'nin ne büyük bir oyunla karşı karşıya kaldığını hep beraber görmüş oluruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar. Bu millet, nasıl ki geçmişte Türkiye'nin, Osmanlı'nın üstüne abanıp, bu ülkeyi bölüp parçalamak ve yutmak isteyenlere cevabı en ağır şekilde verdiyse, hiç şüpheniz olmasın, bu terör örgütlerine ve bunların arkasındaki ağa babalarına da cevabını en güzel şekilde verecek, hadlerini en güzel şekilde bildirecektir."

"Birlik ve beraberlikle yolumuza devam edeceğiz"

Bütün bu olaylarla "iftar ve sahur sofralarındaki birlik ile dirliğin dağılmasının" istendiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Onlar bilmiyorlar mı Türkiye'yi bölmeleri mümkün değil. Ama istiyorlar ki halkın gönlünü, zihnini bölsünler, halkı birbirine karşı düşman hale getirsinler, korkutsunlar, içlerine kapatsınlar. Bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Bu sofralar olduğu sürece, iftarlarımızı beraber açtığımız sürece, iftarlarımızı evlerimizde eşlerimizle, dostlarımız, akrabalarımızla, komşularımızla açtığımız sürece Allah'ın izniyle hiç kimsenin ülkemizin önünü kesmeye gücü yetmez, bu milleti sindirmeye güçleri yetmez. Biz ancak Allah'a inanır ve ancak Allah'a kulluk eder, ondan başka kimseye karşı kul köle olmaz, onun önünde diz çökmeyiz. Biz birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz."

Kurtulmuş, iftar sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara yönelik hazırlanan "Ramazan Gecesi" programına katıldı.
Kurtulmuş ihtiyaç sahibi ailelere ramazan paketi dağıttı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, iftar programı öncesinde kaymakamlıkça belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, ramazan paketi dağıtımına katıldı.

Vatandaşların evlerine giderek sorunlarını dinleyen Kurtulmuş, Vali Balkanlıoğlu ve Kaymakam Demir ile ailelere ramazan paketini verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...