Bahçeli'den rakiplerine: Muhalifleri kaplumbağa gibi tersine çevireceğim

Düzenleyen:
Bahçeli'den rakiplerine: Muhalifleri kaplumbağa gibi tersine çevireceğim

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gece İzmir’de şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeği yedikten sonra partisinin üst kurul delegeleri, belediye başkanları, milletvekilleri, ilçe başkanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.

Muhaliflerin tüzük kurultayını toplamaya çalıştığı bir ortamda “Bu oyunu bozun” diyerek, delegeyi 10 Temmuz’da yapılacak kongreye çağırdığı belirtilen Bahçeli’nin, toplantıda masada tek başına oturduğu ve sadece kendisinin konuştuğu öğrenildi. MHP lideri, yaklaşık 1.5 saat süren konuşmasında, “Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim. Paralelciler, Pensilvanya’dan aldıkları talimatla kaplumbağanın kabuğunun içine girmeye çalışıyor. Ülkücüleri dışarı atmak istiyor. Bu oyunu bozacağım” dediği ileri sürüldü. Öte yandan kendisine rakip olmaya hazırlanan Meral Akşener’in “Barikatlar önünde beklemesin” diyen eşi Tuncer Akşener’i “Sana ne oluyor bekleyeceğim, çekil” sözleriyle azarladığını söylediği belirtilen Bahçeli’nin şöyle konuştuğu öğrenildi: “Delegeleri telefonla arıyor ikna edemeyince ‘bana eşinizi verin’ diyor. Sen kocana böyle davranıyorsun diye ülkücülerin evdeki huzurunu da bozamazsın ki 47 yıllık geleneğinizi heba etmeyin.” 

“KURULTAY YASAL DEĞİLDİR” 
MHP lideri Bahçeli, ayrıca bugün muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, “Kongre usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle söz konusu kurultayın ‘yasal zeminde’ hayat bulması mümkün olmayacaktır. Kurultay yasal değildir. Ankara’nın 32 kilometre dışında, ayrı bir yargı çevresi olan ve ayrı bir idari birim olan Akyurt ilçesinde siyasi parti kongresi yapmaya teşebbüs etmek, asla yasal bir işlem değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...